RESULTAT

Trond Aas leder et selskap i sterk vekst.

Attensi økte omsetningen med 50 millioner kroner, men mer enn doblet underskuddet

Edtech-selskapet fortsetter å vokse kraftig.

Publisert Sist oppdatert

Attensi, et læringsteknologiselskap som spesialiserer seg på spillbaserte simuleringer, kunngjorde nylig sine økonomiske resultater for regnskapsåret 2022. Selskapet leverer avanserte løsninger som kombinerer 3D-modellering med innsikt i menneskelig atferd og psykologi for å trene ansatte i autentiske situasjoner som innebærer samhandling og bruk av viktige programvare- og systemer.

I 2022 oppnådde Attensi en omsetning på 161,8 millioner kroner, en økning på 47 prosent sammenlignet med året før, da omsetningen var 110 millioner kroner. Årsresultatet for 2022 var på -122,9 millioner kroner, sammenlignet med -46,8 millioner kroner i 2021.

Viking Venture er den største aksjeeieren i Attensi, med en eierandel på omtrent 42 prosent. På kundelisten til Attensi finner vi store selskaper som BCG, Circle K og Starbucks.

Attensi ble grunnlagt i 2009 av Trond Arne Aas og Odd Skarheim, hvorav førstnevnte i dag er daglig leder. Selskapet har oppnådd betydelig fremgang siden oppstarten. I 2021 hentet Attensi 220 millioner kroner fra investorer.

I et intervju med Shifter i fjor, fortalte Aas at selskapet fortsatt planlegger å jage hurtig vekst og derfor vil drive i minus en stund til.

Denne saken ble generert av ChatGPT og desket av redaksjonen.