Finansiering

Are Traasdahl

Are Traasdahls Crisp sikrer over 520 millioner kroner 

Mat-techselskapet sikrer ny finansiering gjennom en Serie-B utvidelse. 

Publisert Sist oppdatert

Mat-techselskapet Crisp sikrer 50 millioner dollar  (tilsvarende 525 millioner norske kroner ) i en Serie-B utvidelse. 

Det annonserer seriegründer Are Traasdahl i et Facebook-innlegg torsdag kveld. 

Kapitalinnsprøytingen inkluderer 20 millioner dollar i frisk kapital. Eksisterende investorer, inkludert Blue Cloud Ventures, FirstMark Capital, Spring Capital og 3L, deltok i egenkapitalrunden. 

I tillegg sikrer Crisp 30 millioner kroner i gjeldsfinansiering gjennom TriplePoint Capital for å  refinansiere eksisterende senior gjeld og finansiere både driftsaktiviteter og fortsatte oppkjøp.

– Støtten vil gjøre det mulig for oss å fortsette å løse konkrete problemer som forbrukervaremerker og deres detaljister står overfor, og levere håndfaste og betydelige avkastninger, skriver Traasdahl i innlegget (oversatt fra engelsk). 

Crisp har tidligere samlet inn totalt 60 millioner dollar i egenkapital, noe som bringer den totale egenkapitalen som er hentet inn til 80 millioner dollar.

Siden oppstart 2017 har Crisp jobbet med å utvikle en plattform som skal hjelpe distributører å få den ferskeste informasjonen fra butikkene. Informasjonen inkluderer nøyaktig hvor mye varer som er på lager og hvor godt de selger. 

Formålet er at merkevarer og butikker skal kunne bedre planlegge hvordan de produserer, distribuerer, plasserer varer og markedsfører dem.

Shifter har en rekke ganger skrevet om seriegründer og milliarder Traasdahl og hans selskap, som blant annet hadde 80 prosent av kapitalen i Silicon Valley Bank under krisen i fjor våres.