fintech

Skjermdump av Apples lommebok
Skjermdump av Apples lommebok

Apples angrep på bankene starter med innskuddsrente på 4,15 prosent

Det er betydelig mer enn å la pengene stå i banken.

Publisert Sist oppdatert

Apple har nylig kunngjort lanseringen av sin Apple Card Savings Account som et ledd i satsingen på såkalt Buy Now Pay Later (BNPL). Kontoen skal gi amerikanske sparere en årlig rente på 4,15 prosent.

Ifølge Financial Times har amerikanske banker mistet 60 milliarder dollar i innskudd i forkant av Apples nysatsing.

Den nye funksjonen vil være tilgjengelig for brukere som har Apple-kort, og det kreves ingen minimumsinnskudd eller saldo for å åpne kontoen. Det eneste kravet er at brukerne må ha et Apple-kort.

Apple Card Savings Account kan enkelt settes opp fra Wallet-appen på iPhone. Daglige kontantbelønninger opptjent gjennom Apple-kortet vil bli satt direkte inn på sparekontoen, og brukere kan også legge til midler fra sine andre bankkontoer. Goldman Sachs er Apples partner for lanseringen av sparekontoer.

CNBC rapporterer at selv om Apples rente på 4,15 prosent er betydelig høyere enn landsgjennomsnittet i USA på 0,35 prosent, er den lavere sammenlignet med den som tilbys av noen store kredittforeninger, nettbanker og andre fysiske banker. For eksempel tilbyr CIT Bank en rente på 4,75 prosent på en minimumssaldo på $5 000, Goldman Sachs egen neobank Marcus har en rente på 3,9 prosent, mens Vio Bank tilbyr en rente på 4,77 prosent.

Apple har også nylig lansert «Apple Pay Later» BNPL-fasiliteten, som tillater brukere å dele opp kjøp i fire betalinger uten renter og gebyrer.

Powered by Labrador CMS