Morten Klein (t.v.) og Kristian Lundkvist har startet River iGaming, sammen med Ketil Skorstad.

Spillinvestorer går på børs: Jakter på de skarpeste hodene innen gaming

Publisert Sist oppdatert

Han sto bak spillsuksessen Cherry. Nå har Morten Klein gått sammen med Ketil Skorstad og Kristian Lundkvist, om et nytt investeringsselskap innen spillindustrien.

Selskapet River iGaming prises til 110 millioner kroner når det nå noteres på Merkur Market på Oslo Børs, skriver Finansavisen.

– Vi ser økende interesse for en sektor som er i kraftig vekst og hvor det finnes betydelige konsolideringsmuligheter og store muligheter for teknologidrevet innovasjon, sier Kent Staahle, administrerende direktør og mannen som har fått jobben med å styre skuta for Morten Klein, Ketil Skorstad og Kristian Lundkvist.

Staahle tror noteringen vil tiltrekke seg interesse fra investorer og mulige oppkjøpskandidater.

CEO Kent Staahle i River iGaming. Foto: River iGaming

Hentet 15 millioner

Investorer gikk nylig inn med 15 millioner kroner i en emisjon, der blant andre investorene Kjetil Holta og Håkon Sæter bidro med henholdsvis 10 millioner og 1 million. Klein, Skorstad og Lundkvist er hovedeierne i selskapet med over 25 prosent.

Selskapet er nå i en prosess der de skal få ytterligere tilført kapital i form av lån, ifølge Finansavisen.

Norden, UK og Tyskland

Avisen skriver videre at RiveriGaming skal tiltrekke det de mener er "de skarpeste hodene innenfor gaming". Oppkjøpskandidatene skal være teknologiselskaper, spilloperatører og aktører innenfor det de omtaler som «business intelligence». I første omgang er det de nordiske markedene som gjelder, samt Storbritannia og Tyskland.