Kameo-gründer Sebastian Martens Harung. Foto: Kameo

Crowdfunding-selskapet Kameo har formidlet lån for 150 millioner siden sommeren 2017

Publisert Sist oppdatert

Vil doble omsetningen i 2018.

 Kameo var den første plattformen ute i Norge med lånebasert folkefinansiering. Siden lanseringen sommeren 2017, har også andre aktører som Monner kommet på banen.

Ifølge Finansavisen, har Kameo formidlet lån for 150 millioner kroner, hovedsakelig til aktører i eiendomsbransjen, siden oppstarten.

I år satser selskapet på å formidle lån for 300 millioner kroner.

-- Det har vært en nedgang i boligmarkedet i Norge og Sverige, særlig i Stockholm, men nå er det flere som mener at det er kjøpers marked og et høyere aktivitetsnivå. I Sverige er det også krevende for mindre utbyggere, typisk de som omsetter for under 100 millioner kroner, å skaffe finansiering, sier gründer Sebastian Martens Harung til Finansavisen. Han gründet selskapet sammen med Ola Heldal.

Utlånerne på plattformen skal i gjennomsnitt ha fått med seg en rente på 9,5 prosent siden oppstarten, og det er til sammen 6.000 personer som har lånt ut penger, skriver Finansavisen.

--Vi ser at aktiviteten øker hos utlånerne samt at snittinvesteringene har gått opp og ligger nå rundt 90.000 kroner, sier Harung til Finansavisen, som regner med at Kameo er verdt et sted mellom 70 millioner og 700 millioner kroner

Kameo er også operative i Sverige: I september 2016 sa Martens Harung at han valgte å starte selskapet i Sverige fordi konkurransen var hardere der enn i Norge.