Mastercard og NFT Ventures lanserer startupprogram sammen.

Inviterer gründere: Nå lanserer kredittkortgiganten sitt eget startupprogram

Publisert Sist oppdatert

Mastercard og NFT Ventures lanserer Lighthouse Development Program, "for å finne og bistå neste generasjons fintech-bedrifter".

Det helt nye startupprogrammet for fintech-bedrifter skal gi rom for at startupene kan samarbeide med Mastercard og deres partnere, for å møte kravene fra næringen, ifølge en pressemelding fra selskapet. NFT Ventures har erfaring med fintech-bedrifter i Norden og Baltikum, og Johan Lundberg -- Founding Partner i selskapet -- hevder i pressemeldingen at det ligger stort potensiale i et samarbeid.

-- Vi er glade for å jobbe med Mastercard, og tror at vår erfaring med oppstartsbedrifter i Norden og Baltikum vil hjelpe dem med å bygge sterkere relasjoner i fintech-miljøene. Vi ser ofte at oppstartsbedrifter er sultne på ressurser, mentorer og den dype forståelsen Mastercard kan tilby. Jeg blir engasjert av potensialet bare jeg tenker på å sette de i samme rom, sier Lundberg i pressemeldingen.

Oppstartsbedriften Rezeet digitaliserer kvitteringer for bedriftseiere og ansatte. De har deltatt i utformingen av programmet. Timo Keihag, gründer av Reezet, sier programmet er noe annerledes i miljøet.

-- Det er viktig at oppstartsbedrifter får mulighet til å komme tett på internasjonale aktører som Mastercard og investorer som NFT Ventures. Lighthouse Development Program skaper muligheter for samarbeid, fremtidige partnerskap og høykvalitets nettverksbygging, fremfor nok en pitch-konkurranse, sier Keihag.

Den endelige utvelgelsen av hvilke startuper som får delta, skjer i løpet av de nærmeste månedene.