Fintech

ZData finner sammen med Stacc-selskap

Mener samarbeidet vil styrke vekstambisjonene og øke muligheten for internasjonal vekst.

Nye samarbeidspartnere: Fr.v. Thomas Tjøstheim, produktsjef Zdata, Albert Henrik Vedeler, salgs- og markedssjef Stacc Escali, Torbjørn Skulstad, daglig leder Stacc Escali og Kjetil Moklev Tollefsen, utviklingssjef Zdata.)
Publisert

At ZData og Stacc Escali signerer en samarbeidsavtale er kanskje ikke så overraskende. Det er ikke første gang at bergenske fintech-selskaper innleder samarbeid.

– Samarbeidet mellom ZData og Stacc styrker fintech-miljøet i Bergen ytterligere. Sammen kan vi lettere få til internasjonal vekst, sier daglig leder i Stacc Escali, Torbjørn Skulstad i en pressemelding.

Ble kjøpt opp i fjor vår

Stacc Escali tilbyr en komplett softwareløsning for treasury- og porteføljestyring, eksempelvis hvordan banker plasserer overskuddslikviditet. Kjernefunksjonaliteten i produktet Escali Financials omfatter finansielle instrumenter slik som lån, rentesikringer, aksjer og leasing – og selskapet kan skilte med noen av de største selskapene innen investeringer, eiendom, rederier og forsikring på kundelisten.

Det er et av de siste tilskuddene i Stacc-konsernet, etter at programvareselskapet Escali Financial Systems ble kjøpt opp i fjor vår. Da betegnet administrerende direktør i Stacc, Geir Hamre Nordrik, som et kompletterende oppkjøp ettersom selskapet eget produkttilbud var litt tynt på det området.

LES OGSÅ: Tre oppkjøp på et år, men sjefen er klar for å utvide Stacc-puslespillet med nye brikker

Leverer API-er

Det ZData skal gjøre er å levere API-er mot banker, slik at integrasjonen av Escali Financials blir enklere. Dermed skal Stacc-datteren kunne fokusere på kjernekompetansen, som omhandler måling, administrasjon og regnskapsføring av finansielle instrumenter.

ZData har en lang tradisjon av å jobbe med integrasjon mellom bank og regnskap, men etter å ha bygget en egen API-basert kommunikasjon på toppen av bankenes eksisterende filbaserte struktur begynte virksomheten virkelig å ta av.

– Vi lanserte våre API-er som knytter sammen banker og økonomisystemer i 2018. Etter det har vi hatt en gjennomsnittlig vekst på transaksjoner på 44 prosent fra kvartal til kvartal i tre år, sa daglig leder i ZData, Thor Kristian Seth til Shifter i fjor høst.

Og apropos bergenssamarbeid. Det første selskapet som satset på Zdatas API-baserte integrasjon av betaling- og avstemningsløsninger, var regnskapssystemleverandøren Uni Micro. Selskapet gikk «all in» på ZDatas produkter i den moderniserte regnskapsløsningen Uni Economy.

Godt komplement

Utviklingssjef og produkteier for open banking-satsningen i ZData, Kjetil Tollevsen, har tro et vellyket samarbeid.

– Stacc er et spennende selskap i vekst som satser i de samme markedene som ZData. Løsningene våre komplimenterer hverandre godt og vi gleder oss til å skape gode kundeverdier sammen i årene som kommer, sier han i meldingen.

Albert Henrik Vedeler, salgs- og markedssjef i Stacc Escali, mener det ligger et stort potensial i avtalen:

– Vi forventer å vinne både større anbud og tilby enda bedre tjenester til våre kunder som følge av samarbeidet, sier han i pressemeldingen.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*