Funding

De har selskaper for over en milliard i porteføljen: Nå blir en av Bergens heteste investorer enda større

Verdane kjøper seg inn hos fintech-investorene Amp Eleven. I potten ligger tre kjente tech-aktører.

Johnny Rindahl i Verdane og Henrik Lie-Nielsen i Amp Eleven skal samarbeide.
Publisert Sist oppdatert

Med en omsetning på 578 millioner kroner i fjor har Amp Eleven-porteføljen vokst kraftig de seneste årene. Porteføljen Verdane kjøper, består av tre selskaper som opererer innenfor Verdanes kjerneområder. Amp Eleven eies og ledes av de nordiske fintech-ekspertene Henrik Lie-Nielsen, Geir Nordvik, Roger Jørgensen og Henna Raknes.

– Dette samarbeidet gjør at vi kan bidra til at ambisiøse, rasktvoksende selskaper kan skalere veksten ytterligere. Vi er svært glade for å være med på laget til Henrik Lie-Nielsen og hans team etter denne transaksjonen, og vi vil sørge for at Amp Eleven-porteføljeselskapene får den nødvendige støtten og verktøyene for å utvikle seg til ledende europeiske selskaper innenfor sin nisje, sier Verdane-partner Johnny Rindahl i en pressemelding.

Lie-Nielsen vil fortsette å være involvert i utviklingen og den daglige driften av porteføljeselskapene fremover.

Bank-innovatør i potten

I porteføljen ligger blant annet Stacc, som leverer IT-løsninger og tjenester for nordiske aktører innen bank og finans.

Stacc holder til i Bergen og leverer programvare og tjenester til banker og finansielle institusjoner i Norden, og har særlig truffet med løsninger som tilfredsstiller banknæringens behov for digitalisering og automatisering. Selskapet har gjort flere oppkjøp de seneste årene, blant annet software-selskapet Quesnay i fjor høst.

Verdane skal i hovedsak bidra til å sørge for at selskapet fortsetter den organiske veksten, og samtidig undersøke ytterligere oppkjøpsmuligheter og ekspansjon i Nord-Europa.

Inkasso-digitalisering

Et annet selskap er Kravia, som leverer skybasert programvare for innfordring. Kravia har profittert på digitaliseringen som har foregått i inkassomarkedet. Verdane skal ifølge pressemeldingen sørge for at det norske selskapet skal styrke den operasjonelle og tekniske driften fremover, samt bidra med kapital slik at Kravia kan skalere virksomheten i Nord-Europa.

I tillegg er app-utviklingsselskapet Shortcut en del av porteføljen. Selskapet er Skandinavias ledende leverandør av mobilappløsninger. Shortcut har hatt jevn og solid vekst de seneste årene og Verdane skal bidra med operasjonell støtte i tillegg til erfaring med M&A som kan bidra til at Shortcut vokser ytterligere.

– Dette samarbeidet gir Amp Eleven-porteføljeselskapene tilgang til ressursene og kapitalen de trenger for å vokse videre. Verdane har vist over tid at de er dyktige til å skalere tech-selskaper i Europa. Sånn sett er de den ideelle partneren for entreprenører og selskaper som ønsker å ta det neste steget, sier managing partner Henrik Lie-Nielsen i Amp Eleven.

400 millioner inn

Ifølge Finansavisen, som var de første til å bringe nyheten, vil Verdane sitte med en eierandel på 50 prosent i porteføljen etter transaksjonen.

I porteføljen finner vi foruten Stacc, Shortcut og Kravia også Maksimer, Devies, Queenslab og Crepido. Amp Eleven har typisk mellom 20 og 40 prosent eierandel.

Finansavisen anslår at beløpet som skytes inn er rundt 400 millioner kroner.

For ordens skyld: Henrik Lie-Nielsen har tidligere også investert i Shifter.

Om Verdane

  • Verdane er en spesialisert vekstinvestor som går sammen med nordeuropeiske, teknologibaserte selskaper og hjelper dem å vokse internasjonalt.
  • Den første vekstinvestoren i Nord-Europa som investerte i porteføljer av selskaper, og lanserte en kompletterende fondsstrategi for investeringer i enkeltselskaper i 2018.
  • Med totalt over 36 milliarder kroner i kommittert kapital har Verdanes fond investert i over 120 selskaper i vekstsektorer, inkludert netthandel, programvare og energi- og ressurseffektivitet.
  • Verdane har over 100 ansatte og kontorer i Berlin, København, Helsinki, London, Oslo og Stockholm.