Fintech

Vipps sikre på seier i kampen mot Apple

EUs preliminære konklusjon er at Apple bryter mot EUs konkurranselover, sa Vipps Even Westerveld under åpningen av Norway Fintech Festival i Bergen.

Even Westerveld, leder mennesker og merkevare i Vipps Mobilepay kom med my informasjon om Apple-krangelen Spå Norway Fintech Festival.
Even Westerveld, leder mennesker og merkevare i Vipps Mobilepay kom med my informasjon om Apple-krangelen Spå Norway Fintech Festival.
Publisert Sist oppdatert

Vipps har ført en lang og seig kamp for å få tilgang til NFC-chipen i Iphone, noe som vil gi det norske selskapet samme muligheter som Apple Pay til å bruke mobiltelefonen som kontaktløst betalingsmidddel.

Så sent som i februar i år var Vipps MobilePay-sjef Rune Garborg og daværende nestsjef Claus Bunkenborg i Brussel for å tale Vipps' sak foran EU-kommisjonen.

I en tale under åpningen av Norway Fintech Festival, mer enn antydet Even Westerveld, leder for mennesker og merkevare i Vipps MobilePay, at kampen i EU kan ende med seier.

– Vi stengte nylig ned vårt forsøk på å bruke QR-koder som betaling i kortterminal. 4,3 millioner brukere har testet det, og konkludert med at det ikke er enkelt nok. Likevel argumenter Apple med at det er enklere, eller i hvert fall like enkelt, som å bruke NFC-chipen i kortterminaler, og at vi derfor ikke trenger å få tilgang til det i Iphone, sa Westerveld da han skulle avrunde en tale som egentlig hadde tittelen «Hva om vi kunne bygge verdens mest elskede lommebok».

Etter at partene var i Brussel og la frem sine argumenter, har EU-kommisjonen fortsatt å jobbe med klagen og er ifølge Westerveld veldig grundige i sine undersøkelser av Apple.

– Kommisjonens preliminære konklusjon går i retning av at dette er et brudd på EUs konkurranselover. og at vi får en avgjørelse om bruken av NFC-chipen i løpet av året, tror vi, og at det betyr at Apple må åpne, sa Westerveld til stor applaus fra publikum,

– Det vil være viktig ikke bare for oss, men for fintech-økosystemet som helhet i Norden. Vi kan gå i tet, vi har en digitalisert befolkning, vi har tjenestene, bank og støtten fra myndighetene til å faktisk gjøre enda mye mer når det kommer til digitale finansielle tjenester, fortsatte Westerveld før han avsluttet:

– Vi kommer å fortsette kjempe til vi har vunnet, og folk kan velge hvilken lommebok de vil bruke i Iphone akkurat som de kan på Android.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Ja, takk!Powered by Labrador CMS