FINTECH

Mobilepay-sjefen ferdig i Vipps

– Noen ganger etablerer man en ny relasjon med de beste intensjoner. Så må man bare erkjenne at det ikke blir som forventet, og at det da er best å gå hver sin vei, uttaler Claus Bunkenborg om beslutningen å si opp.

Så sent som i februar var Rune Garborg, t.v. og Claus Bunkenborg i Brussel sammen for å tale Vipps sak foran EU-kommisjonen.
Publisert Sist oppdatert

Etter nesten fire år som sjef for Mobilepay og et halvår som viseadministrerende direktør i det sammenslåtte Vipps Mobilepay velger Claus Bunkenborg å forlate selskapet.

I en pressemelding lagt up på MobilePays hjemmesider er det åpenbart at fusjonen ikke helt ble hva Bunkenborg hadde sett for seg.

LES MER: Vipps til angrep på Apple bak lukkede dører i EU

Ble ikke som forventet

– Noen ganger etablerer man en ny relasjon med de beste intensjoner. Så må man bare erkjenne at det ikke blir som forventet, og at det da er best å gå hver sin vei, sier Bunkenborg i pressemeldingen og fortsetter:

– Dessverre har det blitt konklusjonen om min rolle i Vipps Mobilepay-fusjonen. Vi skilles som venner og jeg ønsker virksomheten det beste.

Avhoppet gjør at Bunkenborg også forlater jobben som leder for vekstinitiativer og som landssjef for Danmark.

LES MER: – Vi skal ta høy risiko, feile mye og satse på mange ting hele tiden

Hun tar over

Anette Bøje, som i dag også leder avdelingen Users, som server nesten 11 millioner brukere, vil ta over som landsjef i Danmark, ved siden av sin nåværende jobb. Bøje har mye av æren for at MobilePay er blitt den sterkeste merkevaren i Danmark, og yter stor respekt i organisasjonen.

«Viktig samarbeidspartner»

Bunkenborg får rosende ord med sig på veien fra Vipps Mobilepay-sjef Rune Garborg.

– Claus har vært en viktig samarbeidspartner for meg og teamet for å realisere drømmen om Vipps MobilePay – den største mobile lommeboken i Norden. Han har bidratt med verdier, innsikt og kunnskap som har vært viktig for at vi lykkes, sier Vipps-sjef Rune Garborg og fortsetter:

– Jeg er lei meg for at han har landet på å avslutte sin rolle her, men samtidig må jeg respektere det. Jeg vil takke han for alt vi har fått til og ønsker han all lykke på veien videre.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Ja, takk!