Astat-gründeren går til strømselskap

Axel Hunter blir teknologisjef i Elekt, som nå skal bli uavhengig tjenesteleverandør i strømmarkedet - men beholder AI-drevet eksperiment på si.

Tidligere Astat-gründer Axel Hunter, blir ny CTO i strømselskapet Elekt.
Publisert

– Hos Elekt så jeg en unik mulighet til å være med på å bygge en virksomhet som kan ha stor innvirkning på folks hverdag, sier Axel Hunter om sin nye jobb.

For Shifters lesere er han best kjent som mannen bak fintech-selskapet Astat. Det skulle bli en digital neobank for norske småbedrifter, men endte opp med et kort og intenst liv.

Det hele startet med at Axel Hunter og kona Caroline flyttet fra London til Oslo den første pandemisommeren. Drøyt et år senere var selskapet klart for å lansere de første produktene, og utpå vårparten 2022 var eventyret i praksis over. Da var alle ansatte sagt opp. Etter å ha vært minutter fra konkurs, fikk Hunter riktignok inn kapital til å fortsette satsingen alene.

– «We tried to boil the ocean», sa Axel Hunter til Shifter i fjor sommer, da han skulle forklare hva som gikk skeis i Astat.

Fra Astat til Doughnut

Fortsettelsen på reisen ble til Doughnut, som Astat nå har skiftet navn til; en brukerplattform for frilansere. Målet var å finne ut hvordan han kunne få til det han ikke klarte med Astat – å bygge brukermasse/publikum raskt.

– Det er en «slow-growing business», men jag har klart å få 20.000 brukere på plattformen, sier Hunter og forteller at den virkelige endringen kom mot slutten av fjoråret – da ChatGPT introduserte kunstig intelligens for massene.

«Software-as-a-seller»

Nå er målet å teste om det faktisk går an å bygge et stort «community» på en nesten automatisert måte. Ifølge Hunter er 90-95 prosent av Doughnut nå AI-drevet, slik at han ikke trenger å bruke mer enn noen timer i uken på å sjekke at alt fungerer som det skal.

– Det har praksis blitt til en automatisert markedsføringsplattform. Når den er helt klar kan man kanskje kalle det «software-as-a-seller», sier Hunter.

Litt spøkefullt forklarer han at automatiseringen har gjort ham nesten overflødig i eget selskap.

Da Elekt-sjefen Arnt Ingen Sætern tok kontakt for å snakke om hvordan man bygger teknologi-team, kom det raskt på banen et tilbudet om å gjøre nettopp det i Elekt.

Tre gründere og én CTO. F.v. Tom Reinert Johansen, Gründer. Axel Hunter, CTO. Arnt Inge Sætern, Gründer. Kim Bjerkevoll, Gründer.

– Det var jo noe av det jeg drev med før jeg flyttet til Norge, så det var et lett valg å ta, sier Hunter.

– Hva betyr det for Doughnut-satsingen?

– Den lever videre. Deler av arbeidet som er gjort der, kan være av interesse også i Elekt, sier Hunter.

Brukte PSD2-data for strømtilbud

Begeistringen er gjensidig. I en pressemelding sier Elekt-gründer og daglig leder, Arnt Inge Sætern:

– Axel har en enestående track record innen teknologi og innovasjon, og vi er sikre på at hans erfaring vil hjelpe oss med å nå vårt mål om å hjelpe folk å mestre strøm.

Elekt dukket opp på strømsalgmarkedet høsten 2021. Ved hjelp av innovativ bruk av PSD2-data, kunne selskapet raskt avgjøre om de var i stand til å tilby kundene en bedre strømavtale enn den de allerede hadde.

Det bidro til at selskapet ved flere tilfeller er blitt kåret til beste strømleverandør, og Polaris Media har gått inn på eiersiden.

Tidligere i år meldte Elekt at selskapet skulle slutte med strømsalg og i stedet satse på å levere nye tjenester til strømmarkedet via sin app.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Ja, takk!