Motitech ble i går kåret til Årets Sosiale Entreprenør 2017, for sitt arbeid med å få eldre og demente til å delta i trening.
Motitech ble i går kåret til Årets Sosiale Entreprenør 2017, for sitt arbeid med å få eldre og demente til å delta i trening.

Motitech vant pris for teknologi til eldre og demente

Publisert Sist oppdatert

Motitech ble hyllet for innovasjon, dobbel bunnlinje og vekstpotensial, i arbeidet med digitale løsninger for eldre og demente.

Teknologiselskapet Motitech ble grunnlagt i etterkant av et prosjekt i regi av Bergen kommune, der formålet var å inspirere de eldre og demente til mer fysisk aktivitet. Da prosjektet var over og man så de gode resultatene, ble Motitech AS etablert i 2013.

-- Det er en stor ære for oss alle i Motitech å vinne prisen Årets Sosiale Entreprenør 2017! Det er en stor anerkjennelse og inspirasjon i vårt arbeid for å bidra til bedre helse blant eldre og personer med demens, både her i Norge og internasjonalt, sier daglig leder Jon Ingar Kjenes, ifølge en pressemelding fra Ferd.

Digitale sykkelturer

Motitechs brukere sitter på en brukertilpasset sykkel og ser på en TV-skjerm der det vises førstepersonsvideo av norske bygater og veier. Å sykle i kjente omgivelser virker motiverende for mange, og fører samtidig til en positiv helseeffekt.

Motitechs teknologi brukes i 40 kommunale institusjoner i Bergen, rundt 140 institusjoner i Norden, og hver måned sykler brukerne omkring 6000 km, ifølge pressemeldingen.

--Verdig vinner

Prisen for Årets Sosiale Entreprenør 2017 er en hederspris for sosiale entreprenører som utmerker seg med sitt potensial for å løse sosiale utfordringer, og i juryens begrunnelse ble Mitotechs klare sosiale misjon trukket frem.

-- Motitech er en verdig vinner på mange måter. Med en aldrende befolkning og press på ressursene i velferdssamfunnet, må vi ta i bruk nye og innovative løsninger for å møte våre behov. Motitech kan allerede i dag vise til resultater, samtidig som de har et betydelig skalerings- og vekstpotensiale med det samme grunnkonseptet, sier Andresen i pressemeldingen.

 

Powered by Labrador CMS