minneord

Kindly minnes Arash Saidi

Vi trodde knapt hva vi ble fortalt på onsdag formiddag. Arash Saidi var død i en skiulykke i Verbier, Sveits. Knapt 40 år gammel, skriver Kindly-sjef Gunnar Bjørkavåg i dette minneordet på vegne av selskapet.

Arash Saidi, gründer av Kindly og Supercompany, døde i en snøbrettulykke i de sveitsiske alper denne uka.

For oss var Arash den ledende gründer av dagens Kindly.ai. Han hadde visjonene og energien. Han kunne teknologien. Han var veldig internasjonalt orientert. Han så fremover. Han var konstant utålmodig, og til tider «herlig forretningsnaiv» - knyttet til hvor raskt eller lang tid det tar å bygge noe bra i fullskala i mange land.  

Arash’ egen familie- historie var en levende del av ham. En flyktningfamilie fra Iran. Han var bevisst at han måtte stå på egne bein, være konkurransedyktig, omtenksom og relasjonsbyggende. Mange kjente Arash. 

Det var i 2016 at Arash - sammen med John Antonio Nilsen - bestemte seg for å starte opp Convertelligence - et begynnende chatbot-selskap basert på ultraspennende språkteknologi. Oppstarten var i inkubator-virksomheten til Startuplab. Arash hadde bakgrunn i informatikk fra Blindern (master). DnB ble den første kunden - og Innovasjon Norge støttet med midler. De første medarbeiderne ble tiltrukket mer av Arash enn noe annet. 

Ved årsskiftet til 2018 investerte Must AS for første gang - og Convertelligence fikk da mer kapasitet. I 2020 fusjonerte man med Recheckit, og Kindly.ai oppstod. Ekspansjon til Stockholm fulgte i 2021 etter at flyselskapet Norwegian og Elkjøp satset på chat-boten til Kindly i alle sine markeder. Totalt i overkant av 150 kunder. I januar 2024 etablerte Kindly seg i København og med rask fremgang. De første store ikke-nordiske kundene er også på plass. Sist uke var den beste salgsuke noensinne for Kindly. Totalt 60 medarbeidere er det nå i Kindly. Retningen fremover er offensiv på grunn av de mange muligheter som bedre kunstig intelligens gir for selskaper som Kindly. 

At Arash ikke lenger skal være med oss, er ufattbart. Arash hadde så mye mer han ville finne på. Mange planer i livet, og var nå med i en annen startup. 

Kjærligheten smilte, og han gledet seg så til en uke med skikjøring i Verbier. Arash var meget dyktig på snowboard. Vi fikk snapshots av de flotteste vinterforhold bare timer før ulykken, som endte umiddelbart fatalt etter at han falt i en fjellside ved et langt stup. Han ble hentet ned fra fjellet i helikopter av den dyktige sveitsiske redningstjenesten. 

Vi lyser fred over Arash minne. Våre tanker går til hans nære familie på Kongsberg og Toronto. 

Shifter orienterer: Arash Saidi døde i en snøbrettulykke i Verbier i de sveitsiske alper tirsdag denne uken. Minneordet er publisert i samråd med familien. Les også minneord fra Murshid Ali, Arash Saidi sin medgründer i hans nye selskap Supercompany.