ulykke

Gründer Arash Saidi døde i snøbrett-ulykke i Alpene

Startupmiljøet er i sorg etter at Kindly-skaper Arash Saidi omkom i en tragisk ulykke i Verbier i Sveits tirsdag denne uken.

Arash Saidi var gründer av Kindly og Supercompany. Denne uken døde han i en snøbrett-ulykke i Verbier i Sveits.
Publisert Sist oppdatert

39-åringen kjørte snøbrett offpiste i skogen da han og turkameraten kom inn i et svært isete område. De to skal ha forsøkt å komme seg vekk fra stedet, men Arash Saidi mistet fotfestet og skled utfor et høyt stup. 

Norske medier meldte om ulykken tidlig torsdag formiddag. Utpå kvelden tok administrerende direktør Gunnar Bjørkavåg i Kindly kontakt med Shifter for å fortelle at det var Saidi som var omkommet og hvordan det hadde skjedd. Tidligere på dagen hadde selskapet holdt en minnestund i anledning gründerens brå død. 

- Kjærligheten smilte til ham, og løsningen vi fant for ham i Kindly var han også veldig fornøyd med. Det nye prosjektet hans var i begynnelsen, og våren var på gang. Så mitt i denne blomstringstiden skjer dette, sier en sterkt preget Bjørkavåg. 

Arash Saidi startet AI-chatbotselskapet Convertelligence sammen med John Antonio Nilsen i 2016 - med base på StartupLab i Oslo. Selskapet skiftet etter hvert navn til Kindly, og det ble raskt vind i seilene. DNB, Obos og Visma var blant de første kundene, og den kjente investoren Erik Must gikk inn på eiersiden, gjennom hans investeringsselskap Erik Must AS.

Tidligere i vinter kom nyheten om at Arash Saidi skulle gi seg i selskapet for å satse på nye prosjekter - blant annet sammen med seriegründer Murshid Ali og deres ambisiøse startup Supercompany. Den tidligere NHST-toppen Gunnar Bjørkavåg tok da over. Avtalen var at Saidi skulle fungere som teknologisjef i Kindly frem til sommeren, og han beholdt sin 15 prosents eierandel.

Les minneord fra Murshid Ali, Arash Saidi sin medgründer i Supercompany.