Teamet i Dealflow (fra venstre): Fra venstre : Petter Skulstad, Ole B. Larsen, Håkon Leinan, Jens-Petter Tonning og Karol Klepacki. Foto: Presse

Varsler opptrapping: Startup landet fem millioner for å finansiere andre startups

Publisert Sist oppdatert

Folkefinansieringsplattformen Dealflow verdsettes til 23 millioner kroner, og varsler flere nye prosjekter denne høsten.

Gründer Rune Brunborg i Tribe Venneforsikring er blant de som har gått inn i den bergenske startupen som spesialiserer seg på å hjelpe små og mellomstore selskaper å hente penger.

– Måten meglerhusene jobber på, er gammeldags. Det er et paradoks at vi har hatt aksjemegling på nett i over 20 år, mens meglerhusene gjennomfører emisjoner på samme måten som på 1980-tallet. Skal du hente noe særlig under 30 millioner kroner er det vanskelig å få oppmerksomhet hos meglerhusene, sier Petter Skulstad, daglig leder i Dealflow, til Finansavisen.

Selskapet tar 5 prosent av kapitalen som hentes inn via plattformen, og har også konsesjon fra Finanstilsynet, ved at de formelt har status som agent for Norne Securities.

– Vi er den første og eneste folkefinansieringsplattformen med konsesjon. Det har medført store kostnader og arbeid med å få konsesjonen på plass, men hvis du mener alvor med å utfordre de store meglerhusene, er det ingen vei utenom, sier Skulstad til Finansavisen.

Selskapet har for tiden gående to kampanjer: Bergen Gokartsenter og helseklokkeselskapet ContinYou. Tidligere har tjenesten hatt en ikke fullt så vellykket kampanje med Lavo TV som slet med å fylle kassa via tjenesten. Folkefinansieringsgründerne jobber nå med tre store prosjekter som vil bli lansert i høst, som ifølge Skulstad utgjør spennende investeringsmuligheter. Blant disse er Tribe Venneforsikring som har fått merkelappen "kommer snart" på sidene.

Dealflow har nå 300 registrerte brukere, og rundt 55 av dem har kjøpt aksjer via tjenesten, ifølge Finansavisen.