Richard Paulsen (f.v.) og Didrik Martens i fremgangsrike Bizbot har vært en del av (t.h.) Ingar Bentsens The Factory, som nå har tatt initiativ til nylanserte Oslo Fintech Hub. Foto: Per-Ivar Nikol

Bizbot vant pris: Det raske selskapet som skal gjøre det raskere å bygge selskap

Publisert Sist oppdatert

Didrik Martens og Richard Paulsen forenkler businessbyråkratiet som gründere elsker å hate.

Bizbot vant nylig The Factory sin Accelerator Award, med gratisplass i akseleratoren og diverse tjenester fra samarbeidspartnerne til The Factory, startuphuben for fintech og insuretech på Fornebu.

Begrunnelsen for prisen var mye den raske fremgangen selskapet har hatt siden oppstarten. Etter noen få måneder er Didrik Martens og Richard Paulsen klar for lansering av verktøyet som skal gjøre det enklere å sette opp og håndtere byråkratiet i eierskapet uten eksperthjelp. Gründerne beskriver produktet som en tredjepartsløsning inn mot blant annet Brønnøysundregistrene.

- Det handler om å hjelpe til med fornyelse av offentlig sektor og bidra til å gjøre samfunnet bedre, sier Martens.

Martens har tidligere gründet selskap tidligere, og forteller at det gikk vesentlig fortere denne gangen, som del av en akselerator. Selskapet jobber nå opp mot både Nordea, Microsoft, KPMG, DLA Piper, Syncano og Brønnøysundregistrene.

- Utenfor en akselerator bruker du tid på komme i kontakt med samarbeidspartnere, her var kontakten allerede der da vi kom, sier gründeren.

Tanken er å tjene penger på selve tjenesten, men også brukerdata som den vil generere. Nå bærer det ut på investorjakt for det ferske selskapet.