Bizbot -- Øyvind Pedersen og Didrik Martens på hver side av Steinar Nielsen i Danske Bank -- startupens første storkunde.

«Medgründerrobot»-gründer får sin første storkunde, og det er ikke hvem som helst

Publisert Sist oppdatert

Bizbot skal automatisere jobbene gründerne hater. Nå får de Nordens nest største bank på laget.

Didrik Martens, Richard Paulsen og Øyvind Pedersen utvikler en heldigitalisert plattform som gjør det lettere å etablere et aksjeselskap, føre en aksjebok og gjennomføre en emisjon -- det de kaller en "medgründerrobot".

-- Som tidligere gründer vet jeg hvor mange fallgruver det finnes når det gjelder etablering, rapportering og drift av et aksjeselskap. Bizbot løser mange av disse problemene ved hjelp av smarte digitale løsninger, sier Martens.

Raskt frem

Selskapet som ble etablert på vårparten i fjor, har tatt raske steg fremover. Gründer Didrik Martens meldte seg alene på The Factory sitt akseleratorprogram i mars i år med ideen. I løpet av perioden fikk han en co-founder gjennom Richard Paulsen og en investering på 250.000 fra The Factorys eget fond. Senere har de hentet inn om lag 1 million kroner fra de private investorene Petter Borg, Erik Storm, Pedro Fasting og Gian Luca Congeddu. I tillegg har de mottatt både fase 1 og fase 2-tilskudd fra Innovasjon Norge, som totalt utgjør 700.000 kroner.  Til sammen har 2 millioner kroner havnet på kontoen til Bizbot. Selskapet har også vunnet priser for fremgangen.

Nå tar de enda et stort steg videre når de lander sin første store samarbeidspartner, som er Nordens nest største bankkonsern, Danske Bank. Dialogen har pågått siden september.

-- Første produkt som blir lansert i samarbeid med Danske Bank er selskapsetablering. Vi kommer til å utvide med flere tjenester, som for eksempel aksjebok og emisjonsløsning. Senere skal vi ved hjelp av analytics hjelpe gründere og bedriftseiere å ta riktige valg for sine virksomheter, sier Martens.

Gründerflørt

Danske Bank har de siste par årene snust på gründermiljøet, gjennom blant annet støtteplattformen The Hub. De har også vært en støttespiller i det norskkinesiske nHack-initiativet. Nå skal Danske Bank altså tilby sine tjenester på BizBot sin platform.

Bizbot -- Øyvind Pedersen og Didrik Martens på hver side av Danske Banks Steinar Nielsen -- har sikret en avtale med Danske Bank, mindre enn et år etter at Bizbot ble etablert.

-- Danske Bank ønsker å bygge morgendagens banktjenester, og vi ser viktigheten av å gjøre dette sammen med initiativrike partnere. Innovasjonen innen banktjenester dreier seg om å bygge gode sluttbrukeropplevelser. Her opplever vi at Bizbot er en aktør som ligger langt fremme, blant annet med sin plattform som skal gjøre det enklere å drive aksjeselskap, kommenterer Steinar Nielsen, Head of Strategic Relations i Danske Bank.

-- Samarbeidet vårt baserer seg på toveis kompetansedeling. Vi skal bidra til å gjøre BizBot sine tjenester enda bedre, og samtidig ta kompetansen BizBot sitter med inn i banken og inn i andre relevante prosjekter, sier Nielsen.

I dialog med flere

Partene ønsker ikke å gå ut med kroneverdien av avtalen, men Martens sier at den har både en kortsiktig og langsiktig del inn mot bedriftsmarkedet.

-- Vil avtalen med en aktør som Danske Bank  binde dere opp så samarbeid med andre banker blir vanskelig?

-- Nei, avtalen er ikke eksklusiv og vi er i dialog med andre store banker, sier Martens til Shifter.