Oscar Berglund i Trustly. Foto: Trustly

Nordic Capital blir ny hovedeier i Trustly

Publisert Sist oppdatert

Trustly sies å ha blitt verdivurdert til 7 milliarder kroner da kjøpet ble gjort. 

Det svenske fintech-selskapet Trustly, som lar brukerne droppe bank- og kredittkort og i stedet betale rett fra bankkontoen sin, finnes i dag på 29 markeder i Europa. Di Digital skriver at risikokapitalselskapet Nordic Capital har kjøpt to tredjedeler av selskapet, og dermed blitt hovedeiere.

-- Vi har fulgt Trustly i flere år. De står for tredjegenerasjons betalningsløsninger, etter kontanter og kort, i form av "konto til konto"-betalningar i realtid. Vi og mange andre tror at markedet kommer til å vokse enda mer, med tanke på att transaksjonene da blir raskere, sikrere og billigere, sier Fredrik Näslund, partner hos Nordic Capital, til Di Digital.

I november 2017 var Trustly verdivurdert til én milliard kroner, men som følge av Nordic Capital sitt kjøp har verdien steget med seks milliarder på mindre enn et år.

Tidligere var den største eieren Bridgepoint, et private equity-selskap. De har valgt å trekke seg ut av selskapet, men fortsatt står selskapene Alfvén & Didriksson, gründerne Joel Jakobsson og Lukas Gratte, samt Lateral Technologies Ltd igjen, selv om de alle har fått sine andeler redusert som følge av Nordic Capitals kjøp.

I oktober 2016 så det ut til at Trustly ville få problemer med å etablere seg i Norge, da selskapet ikke fikk tilgang til bankkunder DNB, Nordea, Finans Norge og BankID hadde registrert hos seg. Dette ble klaget inn til ESA, og Trustly har i dag en norsk-språklig hjemmeside, selv om de ikke har noen kontorer i Norge ennå.