Skype-gründer og investor Niklas Zennström.
Skype-gründer og investor Niklas Zennström.

Skype-gründeren vil investere i startups som løser verdensproblemer

Publisert Sist oppdatert

Niklas Zennström mener entreprenørene vil løse verdensproblemene, og han vil gjerne hjelpe til med pengesekken.

Skype-gründer Niklas Zennström og styreleder Eric Schmidt i Alphabet, eierselskapet til Google inntok scenen sammen på konferansen Brilliant Minds i Stockholm torsdag.

De var der for å snakke om styrken i å være entreprenør.

Bærekraft

Og Zennström var ikke beskjeden i sine visjoner for morgendagens vinnere, og de han kan tenke seg å støtte via sitt venturekapitalselskap Atomico.

− Jeg er overbevist om at verdens store problemer vil bli løst av entreprenører. Disse blir stadig mer selvsikre og øker ambisjonene. Jeg skal investere i entreprenører som bruker teknologi for å skape et bærekraftig samfunn, sa Zennström ifølge Breakit.se.

Krever endring

Til tross for at både Zennström og Schimdt brukte en del tid på å beklage seg over at europeiske og nordiske politikere ikke gjør nok for å fjerne ulike hindre for at nye selskaper skal kunne utvikle seg, mener Zennström likevel at Stockholm har klart å bygge en bra ”techscene” i løpet av de siste ti årene. Det har imidlertid mer å gjøre med et endret innstilling enn endrede regler.

− Unge mennesker ser på entreprenørskap på en annen måte i dag, til tross for at politikerne ikke nødvendigvis har fulgt med i timen. Før ville alle på Handelshøyskolen bli ”bankers” – i dag vil de bli entreprenører. Det er et godt tegn, sa Zennström.

Powered by Labrador CMS