CEO Magnus Valmot i Ardoq. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Magnus Carlsen og co på nytt raid: Nå går Idekapital inn i Ardoq

Publisert Sist oppdatert

Brennhete Ardoq henter 35 millioner kroner fra fondet der blant andre sjakkesset Magnus Carlsen er med.

Inntektene har vokst raskt for selskapet som er ledet av Magnus Valmot. Ved nyttår rundet de 21 millioner kroner i årlige abonnementsinntekter, for sin programvare for å holde oversikt over alle digitale kriker og kroker av et selskap.

Nå melder Dagens Næringsliv at tech-selskapet som i morgen flytter inn i Are Traasdahls scaleup-hus i Myntgata i Oslo, har landet 35 millioner kroner. Det er venturefondet Idekapital som leder an i storrunden - et fond som forøvrig tok størstedelen av emisjonen da anti-ensomhet-startupen No Isolation hentet kapital på tampen av fjoråret.

-- På jakten etter den riktige investor ser man etter noen med vekstkompetanse, riktig tidsperspektiv på fondet, nettverk til å åpne dører til både kunder og partnere og selvfølgelig kapital til å være med å bygge selskapet. Idekapital har et skarpt fokus på B2B SaaS-selskaper, og en sterk interesse for løsninger knyttet til automatisering, effektivisering og beslutningsstøtte. Så vi traff hverandre på nesten alle punkter. Og dette er viktig, for når du henter inn en ny investor er dette noen du skal ha med på laget, og som du ønsker å jobbe med for å lykkes, sier administrerende direktør Magnus Valmot til Shifter.

Les også: Slik takler Ardoq-sjefen turboveksten: Magnus Valmots jakt på den gode kulturen

Turbovekst

Tidligere år kunne Shifter fortelle om hvordan det forholdsvis ukjente software-selskapet har hatt en av de mest imponerende vekstkurvene i bransjen. Desember var en solid «all time high», både for antall nye kontrakter og profilene på kundene som kom inn. Blant de nye kundene er et av de største medieselskapene i USA og en av de største bankene i Canada. Det var trangt i døra da Ardoq skulle hente penger denne gangen.

-- Siden både eksisterende aksjonærer og ansatte ønsket å delta i emisjonen med betydelige beløp, var det bare plass til én ny investor i denne runden, forteller Valmot.

-- Hadde det ikke vært smart å få inn noen utenlandske investorer?

-- I løpet av kapitalinnhentingsprosessen har vi vært i dialog med en rekke investorer både i Norge og Internasjonalt, og i denne prosessen fikk vi et veldig godt inntrykk av Idekapital. Det er mange ting som skal stemme når man velger investor, og disse kom ut på topp med tanke på det vi så etter.

Førre som investor

Kort fortalt har Ardoq utviklet et verktøy som gjør at kundene kan få oversikt over hvordan hele bedriften henger sammen – en slags digital tvilling av organisasjonen. Deres minste kunde har tre ansatte og den største har over 60.000. Selv små selskaper sitter med en lang rekke applikasjoner og systemer som påvirker hverandre, eller for den saks skyld burde påvirket hverandre, men kanskje ikke gjør det. Oversikten er avgjørende i en verden der ting går raskere og blir mer komplekse.

Ardoq er for øvrig solid backet fra før av. De kjente tech-profilene Geir Førre og Gunnar Evensen er blant investorene i selskapet.