Anders Mjåset har endelig fått bygget han har drømt om, og ruller ut en ny strategi for hvordan de skal gi verdi til selskapene.
Annonse
Det siste året har The Creators Community hentet 40 millioner kroner og åpnet nye bygg i Trondheim og København. Nå gjør MESH seg klar for en kraftig ekspansjon i Oslo. Etter å ha siklet på lokaler i et av sine favorittområder i byen i flere år allerede, har gründer Anders Mjåset endelig fått det som han vil.
Neste år åpner MESH sin nye storsatsing ved Youngstorget.
Annonse
Annonse
-- I Møllergata fant vi det perfekte bygget som hadde alt vi lette etter, sier Mjåset.
For lokalkjente er det de gamle lokalene til blant andre Huseby møbelforretning som nå blir ny storstue for gründermiljøet i Oslo.
Trenger mer plass
Annonse
MESH var på mange måter vuggen for den nye, norske gründerbølgen. Det som begynte i det små i de gamle lokalene til en nedlagt nattklubb i sentrum av Oslo i 2011, har siden utviklet seg til noe som de færreste hadde forestilt seg. Stadig nye arealer på begge sider av Tordenskiolds gate, sammenslåing med Founders House i København som ble til The Creators Community og coworkingspacet Matrikel1 i den danske hovedstaden, innlemmingen av DIGS i Trondheim - ja, snøballen har rullet seg stadig større.
-- Hvorfor gjør dere dette nå?
Annonse
-- Vi har brukt mye tid på ekspansjon til andre byer. Nå er det tid for å fokusere på Oslo igjen. Det har vært fullt hos oss i mange år, med 96 til 99 prosent dekning hele veien. Det er mange bedrifter som vi ikke klarer å ta imot, sier Anders Mjåset.
Med de nye byggene øker Creators Community kapasiteten betydelig i Oslo. På sikt ser gründeren for seg et tredje Mesh et sted i byen.
Annonse
-- Det har jo kommet flere coworking-space de siste årene. Er det rom for enda flere?
-- Jeg tror det vil bli flere og flere fleksible kontorer av denne typen. Jeg tror ikke det er plass til alle, men de flinkeste og de segmentene som jobber mot en nisje vil klare seg. Vi definerer oss som en hub, som bidrar med mer enn bare en plass å sitte. Vi har hundrevis av interessante eventer i året, en åpen serveringsdel for hele miljøet og jobber hardt med å skape verdifulle koblinger for medlemmene.
Nye tjenester
Teller man alle medlemmer, partnere og selskaper som tidligere har sittet hos MESH dreier det seg om mer enn mellom 6000 og 7000 kontakter. For alle hubene til sammen over 17.000.
--- Vi har vokst så raskt at vi har slitt med å betjene denne gruppen effektivt. Den siste tiden har vi derfor gått gjennom hele nettverket vårt og håndteringen av medlemmer for å få bedre kontroll og for å kunne skape mer direkte verdi for medlemmene. Vi har tidligere gjort det meste manuelt, men etter hvert som miljøet har blitt så mye større, har vi behov for å bli proffere, sier Mjåset.
MESH har blant annet utviklet et eget CRM-verktøy for å betjene det store nettverket. Neste år vil de rulle ut en ny strategi med nye tjenester, blant annet med å koble gründere og investorer.
-- Vi har velg gjort dette for rundt 50 bedrifter de siste årene, og det på en god måte. Men det blir veldig personavhengig, siden nettverket er blitt så ekstremt stort og uoversiktlig. De fleste vet jo ikke engang at de kan få hjelp av oss til dette.
Gründere + gründere
-- Skal dere ta penger for denne jobben, eventuelt eierandeler?
-- Nei, dette er noe vi skal gjøre for å gi verdi til medlemmene hos oss, gi best mulig tjenester for dette segmentet Det er ikke noe vi skal tjene penger direkte på. Investorer er viktige, men når det er sagt er det også viktig å koble gründere mot gründere.
Byggene på Youngstorget er eiet av Møller Eiendom, og satsingen finansieres av eksisterende midler, som blant annet stammer fra emisjonen på 40 millioner kroner tidligere i år.
MESH Youngstorget åpner i mai 2020, og jobbingen med bygget er allerede i full gang. Lokalene vil strekke seg over 5600 kvadratmeter.