Victoria Terjesen er ny fintech-sjef i Accenture Norge.

Victoria Terjesen blir fintech-leder i Accenture Norge

Publisert Sist oppdatert

Accenture Financial Services henter fra ODIN-fondene. 

Victoria Terjesen blir ansvarlig for fintech-agendaen i Accenture Norge, inkludert utvikling av partnerskapsstrategi og modeller for samarbeid mellom fintechselskaper og tradisjonelle aktører.

– Hvorfor gikk du for akkurat denne jobben?

– Jeg liker å være der det skjer og lære nye ting. Mitt inntrykk er at Accenture lenge har vært gode på tech-siden, og at man for lengst er ferdig med å prate om alt som skjer, men over lang tid heller har jobbet for å bli ekstremt gode på å faktisk implementere og bruke denne teknologien som alle snakker om, sier Terjesen - og legger til:

– Det som før kanskje var litt mer «nice to have» er nå «need to have» i mange bedrifter. Ny teknologi og reguleringer gjør at etablerte aktører blir utfordret av selskaper utenfor bransjen og nye aktører med nye forretningsmodeller, produkter og tjenester.

– Helhetlig forståelse

Terjesen kommer fra fra ODIN Forvaltning - der hun bygget opp en stilling som spare- og investeringsøkonom. Terjesen sitter også i styret i Finansmarkedsfondet og fintech-selskapet Duvi.

– Vi kan lese ukentlig om nye fintech-selskaper og om de store bankene som tar i bruk ny teknologi, og for at det skal bli magi, så er det ofte et konsulenthus inne og bistår. Jeg opplever at Accenture er lengst fremme med å få til denne magien gjennom å kombinere dyp bransjekompetanse og kundeinnsikt med helhetlig forståelse for forretningsverdien i ny teknologi, sier hun.

– Hva ser du frem til?

– Jeg ser frem til å komme mer nedi puddingen på det som skjer i fintech-miljøene og se på ulike typer samarbeid for å kunne implementere gode tjenester og produkter hos våre kunder. Etter å ha fått blitt med på noe av reisen til Duvi, så har det gitt mersmak. Det gir meg en enorm energi å få kunne være kreativ, innovativ og finne løsninger, og jeg er sikker på at dette er egenskaper jeg kan få bruk for i ny jobb, sier Terjesen.

Regulatorisk sandkasse

Hun mener Norge ligger langt framme på noen områder innen fintech - særlig innen identifisering og sikkerhet, men at et globalt selskap som Accenture kan gjøre det lettere å få med seg hva som rører seg i andre deler av verden.

– Jeg håper samtidig at nå som ballen ligger hos Finanstilsynet med å utvikle en regulatoriske sandkasse der man kan teste ut konsepter og få veiledning, så vil det gjøre det enklere og billigere for gode ideer og komme i live, sier Terjesen.

Men det er ikke plass til alle:

– På en annen side så har antall fintech-selskaper globalt eksplodert, og det er ikke plass til alle, så det blir spennende fremover å se om konsolideringer og partnerskap vil føre til at vi få noen ledende «vinnere» blant de mindre aktørene, sier hun.

Jon Erik Medhus, leder av FutureTech i Accenture Consulting, gleder seg over nyansettelsen.

– Noe av jobben vår som rådgivere innen bank og forsikring for tiden er å være tett på fintechmiljøet, sånn at vi kan identifisere win-win-situasjoner hvor de etablerte og fintechselskapene kan utfylle hverandre. Dette blir bare viktigere og viktigere, og vi er henrykt over å ha fått inn Victoria for å videre styrke og formalisere satsningen vår på området, sier Medhus.