Rettsforlik

Klesgründer gir seg etter rettsforlik 

Gründer Yvonne Haveland Evensen i Bodyshapes AS har inngått rettsforlik og må gi tilbake domenet hun solgte til seg selv, skriver Bergens Tidende. 

Nytt selskap: Klesmerket selges nå fra et nytt selskap. Dette er en faksimile fra nettsiden wearefit.no.
Publisert

Først gikk bedriften Bodyshapes på Stora utenfor Bergen veldig godt. Ved hjelp av blant andre influensere til markedsføring, mangedoblet de omsetningen av treningsklær fra nettsiden werarefit.no. 

Høsten 2022 ble selskapet slått konkurs av Skatteetaten. Totalt kom det da krav på 37 millioner kroner fra 90 kreditorerer, skriver Bergens Tidende

Shifter har tidligere skrevet at gründere måtte møte i retten etter anklager om tapping før konkurs. I saken forklarer jusprofessor Johan Giertsen hvilke regler som gjelder for hvilke eiendeler du kan ta ut av et selskap før en konkurs

Shifter har tidligere omtalt at Evensen drev domenet videre gjennom et annet selskap etter konkursen. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Så gikk flere av kreditorene til felles søksmål mot bedriftslederen. Tre av kreditorene vant frem. 

Shifter omtalte dommen her. 

I tillegg ble selskapet gründeren og holdingsselskapet hennes stevnet av boet fordi varemerke og domene ble overført til et annet selskap. 

Det siste i de årelange konfliktene rundt selskapet - er at det nå er inngått et rettforlik i denne saken, skriver Vestnytt

Rettsforlik har samme rettslige virkninger som en rettskraftig dom, og gründeren må levere varemerke og domenet til konkursboet. 

Haveland melder nå at hun gir seg. 

– Etter grundige vurderinger har jeg kommet til den konklusjon at det ikke er hensiktsmessig å fortsette å kjempe flere nye år for dette, skriver hun i en SMS til Bergens Tidende.