Elon Musk, med Tesla Model 3 (innfelt). Foto: Heisenberg Media (Elon Musk), Tesla Model 3 (Peter Stevens). Begge bilder er fra Flickr.

Tesla-skeptikere har tapt 14 milliarder på å vedde på at selskapet vil slite

Publisert Sist oppdatert

Spekulantene som har veddet på at det skulle gå dårligere med Tesla, har gått på milliardsmell.

Tesla-skeptikerne har til sammen tapt 14 milliarder kroner etter at Tesla-aksjen steg som en rakett på Wall Street torsdag kveld, skriver Dagens Næringsliv.

Elon Musks eventyr inntok nye høyder på Wall Street etter at det viste seg at elbilprodusenten klarer å øke produksjonen. En ydmyk og "snill" Tesla-sjef skal også ha blidgjort investorene, sies det.

– Først og fremst vil jeg unnskylde for å ha vært uhøflig forrige gang. Det finnes ingen unnskyldning for dårlige manérer. Det er grunner til det. Jeg har ikke sovet noe og har jobbet rundt 110 til 120 timer i uken. Men uansett, det er ingen unnskyldning, sa Musk i innledningen av telefonpressekonferansen.

Den kjente norske forvalteren Jan Petter Sissener som i DN på onsdag kalte det Tesla hittil har levert for "møkk", er blant de som har tapt stort på oppgangen. I det som fremstår som en møkkadag for Sissener, ble hele juliavkastningen radert bort, ifølge DN.