FINTECH

Nå er Folio større enn Sbanken bedrift var da DNB stengte dørene

– Nå er vi større enn hva Sbanken Bedrift var da de stengte dørene, sier Folio-sjef Dag Olav Norem.

Folio-sjef Dag Olav Norem smiler over en ny milepæl for selskapet.
Publisert

At Folio-sjefen er fornøyd i disse dager er ikke så rart. De siste 12 månedene har selskapet hatt en netto vekst på 6800 kunder, og passerte nå i februar 12.000 kunder.

– Det var der Sbanken Bedrift befant seg ved utgangen av 2022 ifølge årsrapporten til DNB, så det er hyggelig milepæl for oss, sier Dag Olav Norem.

Slik har Folio vokst i fatt Sbanken.. Dag Olav Norem har brukt offisielle Sbanken-tall fra årsrapportene 2019-2022. Da DNB gjorde det kjent at Sbanken Bedrift skulle legges ned i april 2023 og at det var stopp for nye kunder, ble det sagt at tjenesten hadde 12.500 kunder. Det tallet ble gjentatt da migrasjonen begynte i oktober, selv om Norem da også fortalte at Folio hadde fått over 600 kunder fra Sbanken i april.

– At en liten gjeng med teknologer som begynte uten kundemasse eller merkevare har klart å utfordre de store aktørene i en veldig etablert bransje, er vi stolte over, ligger han til. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Høstlig kundevekst

Kundene begynte virkelig å strømme til ut på høsten. Bare siden midten av oktober har Folio-kundene blitt nesten 30 prosent flere. Da var antallet kunder 9300.

– Oktober var en helt ekstrem måned, sier Norem. 

Det var da DNB påbegynte migreringen av Sbankens bedriftskunder over på egen plattform og Norem fikk anledning til å fortelle Shifter at nedleggelsen av Sbanken Bedrift hadde vært til stor fordel for kundeveksten frem til da.

– Hver gang DNB kommuniserer noe nytt om flytteprosessen, får Folio en strøm av nye kunder, sa Norem i oktober, og fortalte at han med sikkerhet visste om 642 nye kunder hadde kommet fra Sbanken.

Presis spådom

Han kom også med en spådom, som viste seg å være ganske så korrekt.

– Med tanke på at Sbanken har stengt dørene, så ligger vi an til å kunne være på samme nivå ganske snart. Vi vokser veldig fort nå, sa Norem.

– Er det bedriftskunder fra Sbanken som ligger bak de siste månedenes vekst også?

– Nei, det er miks av flere ting. Noe kommer derfra. Våre partnerskap med Sparebanken Vest og Fiken, egne markedsinnsatser og  jobben vi har gjort i samarbeid med Brønnøysund på stiftelse av selskaper bidrar også, sier han og legger til:

– Vi begynner helt enkelt å få en merkevare som er kjent.