Episode 4: Start Up i Silicon Valley – To Infinity and Beyond

Publisert Sist oppdatert

Siste episode av Start Up i Silicon Valley:

Kontakter og nettverk. To helt sentrale stikkord om du skal lykkes i Silicon Valley. Gründer Tom Aas introduseres for «innovasjonsmekkaet» Plug & Play, som kjører over 200 akseleratorprogrammer. Før møtet med selskapets Senior Manager for International Relations, Megan Ramies, finpusser han og terper på «pitchen» sin – i håp om at det skal utgjøre forskjellen.

 

Episode 3: Start Up i Silicon Valley – The Silicon Valley Mindset

Lorenzo Ruscelli er inkubatorrådgiver i Smart Innovation Norway og har bodd og jobbet i Silicon Valley de siste månedene for å knytte kontakter og bygge nettverk for selskapets inkubatorbedrifter og samarbeidspartnere. Ruscelli har gjort seg verdifulle erfaringer og har blant annet samarbeidet med en studentgruppe for å finne ut hva som er minste motstands vei for norske selskaper som vil utvikle forretningskonseptet sitt i innovasjonshovedstaden. I tillegg har han blitt kjent med Nathan Gold, en «pitch coach» i verdensklasse, som deler sine beste tips og triks. Se siste episode neste torsdag.

Episode 2: Start Up i Silicon Valley - The Investor

Tom Aas skal «pitche» sitt produkt Lead X til Arne Tonning fra Alliance Venture, en stor nordisk investor i Silicon Valley. Rett i forkant får Tom vite at selskapet trenger fem millioner kroner for å utvikle produktet videre, og møtet med investoren kan derfor være kritisk for selskapets framtid. Fra Tonning får Aas høre den brutale sannheten og tar med seg nyttig lærdom: Risikoen for produktet ligger ikke i det tekniske, men i markedet. Å bygge produktet er lett, men markedet han angriper er nokså konkurranseutsatt.

 

Episode 1: Start Up i Silicon Valley – Welcome to the Valley

Gründer og CEO i oppstartsselskapet sPerformance, Tom Aas, reiste i desember 2018 til Silicon Valley for å møte potensielle investorer og bli kjent med akselerator-miljøet i verdens innovasjonshovedstad. Med god støtte fra rådgiverne Salvador Baille (Intelis) og Lorenzo Ruscelli (Smart Innovation Norway), utforsker og lærer Aas av den amerikanske forretningskulturen, som er ganske så annerledes enn i Norge.

Powered by Labrador CMS