Den tidligere varianten av Sean Percival var ikke bare mer skjeggete, men også mindre ydmyk og langt tøffere i trynet i business. Foto: Lucas Weldeghebriel

Sean Percival blir direktør for den nye akseleratoren X2 Labs i Stavanger

Publisert Sist oppdatert

Amerikanske Sean Percival med bakgrunn fra blant annet 500 Startups, hvor han skulle bygge et nordisk venturefond, har bestemt seg for å bli i Norge.

–Vi er fornøyd med å ha tiltrukket oss slik global kompetanse som Sean til en region under transformasjon, sier styreleder og med-gründer av X2 Labs, Christian Rangen, i en pressemelding.

Etter å ha tilbrakt om lag to år i Norden har Sean Percival bestemt seg for å bli værende i Norge.

Nå blir han såkalt “Accelerator Director”  og partner for X2 Labs, en akselerator i Stavanger som nylig lanserte sitt første kull.

X2 Labs er som et slags “Startup Weekend”, men over fire uker i stedet for 48 timer. Deltagerne starter ulike selskaper sammen, og allerede etter fem dager må de ha en løsning de kan presentere. Tre uker senere må de ha et produkt eller tjeneste som er klar for lansering. Første kulls tema er “Smart Cities”.

–Jeg har ikke sett et program som er så aggressivt og ambisiøst utenfor Silicon Valley. Det gleder meg å få en sjanse til å bli med denne gjengen med gründere, sier Percival.

Han mener norske gründere må adoptere en større “urgency” for å finne riktig produkt market fit, samt lansere raskt og vokse fort.

Percival har tidligere investert i 26 nordiske selskaper, hvor 15 er norske, men slet med å bygge et nordisk venture-fond

–Da jeg prøvde å hente penger i Norge, var det veldig få som virkelig forsto hva et venture-fond var. De forsto ikke mekanismene, de forsto ikke hvordan de fikk pengene tilbake. Det betyr at for hver samtale jeg hadde, startet jeg på minussiden, og måtte bruke tid bare på å komme til startstreken, og så må jeg videre for å få dem til å investere.

Det har vært så få venture-fond i Norge, så jeg tror folk er skeptiske til dem, de forstår dem ikke. Eiendom, for eksempel, er veldig forutsigbart, trygt og det er likvid. Et venturefond er det ikke. Pengene kan være låst i opptil ti år. Et bra venturefond vil gi en avkastning på mellom to- og ti-gangeren, men det har vært så mange som har gitt null i avkastning i Europa, så det er kanskje derfor mange er skeptiske, sa han til Shifter i september.

Du har nettopp lest en sak på nettavisen Shifter

Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Last også ned vår seneste podcast med Kjartan Slette i Unacast. I podcasten er Slette innom valget i USA, om å være pappa samtidig som man bygger et globalt tech-selskap, om hvordan han havnet i tech, bakgrunnen fra musikkbransjen og Wimp/Tidal, hvorfor de ansatte kan ta så mye fri de vil, samt mye mer.