Petter Stordalen skal investere en gründermillion. Foto: Shifter

1190 har søkt i millionkonkurransen: Men Stordalen ønsker seg flere kvinner

Publisert Sist oppdatert

Hotellkongens søknadsbunke vokser, men så var det dette med kvinnelige gründere.

I fjor søkte rundt 1000 søkere på gründermillionen som Petter Stordalen deler ut gjennom sitt investeringsselskap Strawberry. Tre uker før årets frist går ut, er fjorårets tall for lengst slått, går det frem i en artikkel i Dagens Næringsliv.

Det var i hans bok «Jeg skal fortelle deg din hemmelighet», at Petter Stordalen skrev at han skulle gi en million kroner til den som sendte ham den beste gründermillionen. Hotellmagnaten er fornøyd med søkertallet til årets konkurranse, men én ting kunne altså vært bedre.

– Kun 28 prosent er kvinner. Jeg setter på Caps Lock – VI ØNSKER FLERE KVINNELIGE GRÜNDERE, sier Stordalen til Dagens Næringsliv.

Til avisen sier han at han vil ha flere kvinnelige gründere fordi han tror det lønner seg. Ifølge Stordalen er mange kvinner flinke, men ofte ikke like selvsikre.

– Menn som har en idé som er 70 prosent ferdig kliner til og tror de skal ta førsteplassen, mens kvinner som har noe 100 prosent gjennomarbeidet idé er usikre, sier han.

Årets finale vil holdes i Stockholm, og rundt en tredjedel av søknadene så langt kommer fra Sverige, ifølge Dagens Næringsliv.