Terje Eidesmo ble sjef i Investinor i juni. Nå kan rollen bli radikalt forandret. Foto: Presse
Terje Eidesmo ble sjef i Investinor i juni. Nå kan rollen bli radikalt forandret. Foto: Presse

Var Witzøes våpendrager, blir statens nye venturesjef: – Jeg var ledig på markedet, og muligheten dukket opp

Publisert Sist oppdatert

Terje Eidesmo er ansatt som administrerende direktør i Investinor. Nå gleder han seg til å møte nye gründere. 

Eidesmo kommer fra stillingen som CEO i laksearving Gustav Witzøes ScalaAQ, tidligere Kverva. Han har erfaring fra Venture-bransjen, som managing partner i tidligfasefondet ProVenture.  I tillegg har han bred erfaring fra norsk og internasjonalt næringsliv som leder, gründer og fagperson.

– Hvorfor gikk du for akkurat denne jobben?

– Det var kanskje litt tilfeldig, men jeg var ledig på markedet, og muligheten dukket opp. Samtidig skal det sies at det var dette området jeg hadde peilet meg inn på, da jeg nå var fri fra forrige jobb, forteller Eidesmo til Shifter og legger til at han nå gleder seg til å møte både nye og eksisterende selskaper.

– Jeg synes det er veldig interessant og morsomt å jobbe med gründere. Man møter mange som har klokkertro på at de kan redde verden, det er veldig spennende, sier Eidesmo.

Eidesmo tar over etter Haakon H. Jensen, som sluttet i februar. Det statlig eide Investinor har en portefølje på 58 selskaper, og har under Jensens ledelse blant annet investert i Villoid, Unacast og Swarm64. De investerte også 35 millioner i Xeneta tidligere i år.

Les også: Investerer 24 millioner i norske supermolekyl-gründere

Tidligere gründer

– Hva ser du frem til?

Jeg har nok ikke tenkt så mye på det ennå, men jeg ser frem til å jobbe med den fine gjengen i Investinor, og sette meg inn i det de holder på med. Jeg kjenner til flere av selskapene de har i porteføljen, så jeg vet hvilken standard de har, forteller han.

Han ser også frem til å bygge laget videre.

– Vi er et veldig bredt selskap, og vi skal nå fremover se på hva vi skal være gode på, sier han og påpeker at videreutviklingen av selskaper blir viktig for Investinor.

– Vi bidrar med mer enn bare penger til de selskapene vi tar inn, og det må vi vise frem. Vi må vise gründerne at de kan komme til oss.

Les også: Her forklarer Erna hvorfor de vil hente ut 1,25 milliarder kroner fra Investinor.

Bred bransjeerfaring

Tidligere i karrieren har han hatt en rekke stillinger i Equinor og vært professor i petrofysikk ved NTNU.

Eidesmo er kanskje mest kjent for å ha grunnlagt og bygd opp oljeleteselskapet EMGS.

  • Investinor er et norsk statlig eid investeringsselskap
  • Investerer risikokapital
  • Stiftet i 2008
  • 20 ansatte
  • Forvalter 4,2 milliarder kroner
  • Har en portefølje på 58 selskaper
  • Eierskapet forvaltes av Nærings- og fiskeridepartementet
  • Hovedkontor i Trondheim

– Eidesmo bringer et perspektiv til Investinor som få nordmenn har, siden han som oppfinner, gründer og administrerende direktør har skapt en såkalt enhjørning. Dermed har han selv gått gjennom alle de oppturer og nedturer som følger med en suksessfull gründerreise. Han har bred bransjeerfaring, og fremstår som en klok, strategisk og energisk leder, sier styreleder Thomas Falck i Investinor i en pressemelding.

Eidesmo tiltrer stillingen 1. oktober 2019.

Powered by Labrador CMS