Fintech

Zwipe bytter sjef - aksjen stuper på nyheten

Samtidig står selskapet på terskelen til et mulig gjennombrudd i Tyskland.

André Løvenstam i Zwipe.
Publisert

Leverandøren av biometriske betalingskort, Zwipe, kunngjorde tirsdag at André Løvestam går av som sjef og gir stafettpinnen over til Robert Puskaric med umiddelbar virkning.

Puskaric som er utdannet i Sveriges Lund Universitet, har ifølge en pressemelding fra selskapet lang erfaring fra Ericsson gruppen. Han har også vært president og toppsjef i Doro AB og Eniro AB.

– Etter flere år med utvikling av Zwipe Pay og Zwipe Access, går selskapet nå inn i en nye fase med kundekontakt og kommersialisering, sier styreleder Jörgen Lantto.

Løvestam skal bistå selskapet i en periode før han forlater for «å forfølge andre muligheter».

Aksjene i Zwipe omsettes på Euronext Growth. De siste månedene har aksjekursen svingt mellom 15 og 30 kroner. I dag falt de rundt 15 prosent til 13,40 slik at markedsverdien til Zwipe er 500 millioner kroner.

Tysk bank vil teste Zwipe

Mandag denne uken ble det klart at Fidor Bank i Tyskland skal kjøre et pilotprosjekt med Zwipe Pay. Den digitale banken Fidor er kåret til en av verdens beste banker tre år på rad av magasinet Forbes.

– Neste generasjons betalingskort med fingeravtrykk vil hjelpe oss med å skille oss ut i konkurransen. Vi sikter mot kommersielle lansering i andre halvdel av 2022, uttalte Boris Joseph i en melding.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*