Erik Selin

Svensk eiendomsmilliardær går inn med 104 millioner i Zwipe

Erik Selin og hans selskap Erik Selin Fastigheter AB kjøper fire millioner nyutstedte aksjer i en privat plassering.

Publisert

Selin kjøper aksjene til kursen 26,10 kroner, tilsvarende Zwipes mandagens stengningskurs på Nasdaq First North Growth i Stockholm. Siden prisen var uten rabatt, planlegger styret ikke noen reparasjonsemisjon.

Det kommer frem i en børsmelding som ble sendt ut mandag kveld.

Pengene skal brukes til videreutvikling, kommersialisering og strategi, skriver Zwipe i børsmeldingen.

I begynnelsen av august ble det kjent at Zwipe hadde fått sin første større kommersielle ordre. Det var den taiwanske kortprodusenten Beautiful Card Corporation, BCC, som betalte 1,9 millioner dollar, drøyt 16 millioner kroner for et hemmelig antall enheter av hele plattformen rundt den biometriske betalingsløsningen Zwipe Pay One.

– Det er helt klart et gjennombrudd for Zwipe. Det er vår første kommersielle avtale av litt størrelse. Nå gå vi inn i en helt ny fase for selskapet der vi kan begynne å høste fruktene av vårt utviklingsarbeid, sa Zwipe-sjefen Andre Løvestam til Shifter.

Der kommer det også frem at styret ser på Erik Selin Fastigheter AB er en sterk og langsiktig investor.

Etter investeringen blir Selin og Erik Selin Fastigheter AB en av de største aksjonærene i selskapet.

Ifølge Forbes, har Erik Selin en formue på 5,4 milliarder dollar, tilsvarende 46,8 milliarder norske kroner. Han er administrerende direktør og kontrollerende eier av eiendomsutviklingsselskapet Balder.

Han blir dermed den andre svenske eiendomsmilliardæren som går inn med en betydende post i et norsk selskap. Tidligere i år gikk Selin kanskje største konkurrent på det svenske eiendomsmarkedet, Ilija Batljan, inn med 40 millioner kroner da Kameo hentet totalt 67 millioner kroner.

Hittil i år har Zwipe steget med over 31 prosent på børsen og hadde før investeringen ble kjent en markedsverdi på 828 millioner kroner.