Your.md henter 290 millioner

Helse-appen har opplevd enorm corona-vekst. Nå skal de erobre USA.

Publisert

Den norsk-britiske lege-appen Your.MD har hentet 30 millioner dollar (290 millioner kroner) i en ny investeringsrunde. Det skriver selskapet i en melding.

Pengene ble hentet fra den britiske forbruksvare-kjempen Reckitt Benckiser, og skal brukes til å skalere internasjonalt, spesielt i Storbritannia, India og USA. Reckitt Benckiser investerte også i selskapet i fjor.

Selskapet ble grunnlagt i 2012 av AiSpot-gründer Harald Jellum og i 2017 kjøpte Orkla seg inn i selskapet.

Your.md har utviklet plattformen Heathily, som består av en markedsplass med produkter og leverandører av helsetjenester, og omtales som en «egenomsorg-app», hvor brukerne lettere kan få hjelp til å finne ut om de trenger å kontakte fastlegen.

Selskapet melder om en brukervekst på 350 prosent de siste 12 månedene, spesielt knyttet til sin Covid-19-symptom-sjekker.

Selskapet har også hentet kompetanse fra store tech-selskaper den siste tiden.

COO Jonathon Carr-Brown er tidligere administrerende direktør i NHS Choices, Geraldine Butler-Wright er hentet fra PayPal til rollen som Chief People & Culture Officer, David Gross fra Canon som Chief Digital Officer og Dan Kaziyev, hentet fra Uber, tar på seg rollen som Head of Data og innsikt.