Andrea Holvik Thorson.

Wiral-gründeren gir seg: «Fire år med høy fart og stort ansvar»

Andrea Holvik Thorson gir stafettpinnen videre til medgründer Øivind Aabye.

Publisert

Nåværende daglig leder Andrea Holvik Thorson var blant fire frilufts- og filmentusiaster som startet teknologi- og hardware-selskapet Wiral i 2016.

Medgründeren har blant annet ledet Wiral gjennom to år med blod, svette og tårer før de kom i mål med første produksjon, videre til en crowdfunding-kampanje på til slutt 5,7 millioner kroner - og derpå en tredobling av salgsinntektene.

I år bikket Wiral over 11.000 solgte produkter til over 80 land. Selskapet er også notert på Oslo Børs' NOTC-liste samt tilgjengelig på Family & Friends.

– Man kan ikke være helt klok hvis man tar på seg å lage et produkt bestående av over 250 deler uten å ha gjort det før, har Thorson tidligere uttalt.

Nå trapper hun ned, først og fremst grunnet helsemessige årsaker.

– Dette har vært en utrolig vanskelig avgjørelse å ta, men jeg kan ikke gi alt det som kreves akkurat nå for å lede selskapet videre, sier hun og legger til.

– Jeg ser nå fremover og gleder meg til å se hva fremtiden bringer.

Krevende tider

Thorson kommer fortsatt til å være sammen med selskapet en stund til som rådgiver og støttespiller, og sier hun vil bidra det hun kan for at teamet lykkes.

– Jeg ble daglig leder i en alder av 24, og det har vært over fire år med veldig høy fart og stort ansvar. Det har bidratt til mye lærdom om det å lede et selskap og samtidig ivareta egen helse, sier hun.

Hun legger ikke skjul på at det til tider har vært krevende.

– Selskapet har ofte blitt øverste prioritet. Nå har kroppen sagt ifra, og det er på tide å sette egen helse først. Dette tar jeg med meg videre i karrieren min, og gleder meg til å se hva fremtiden bringer, sier hun.

Medgründer Øivind Aabye rykker opp i sjefsrollen og medgründer og markedssjef Emilie Aabakken blir ny styreleder.

– Det er jo ikke til å legge skjul på at dette er noe som preger Wiral, men vi er i en bra posisjon og har mye spennende foran oss, sier Aabye og legger til:

Wiral-teamet.

– Noen ting kommer vi nok til å måtte gjøre annerledes og omprioritere, men i det store og hele fortsetter vi på den kursen vi har startet på, sier han.

Potensielle samarbeid

Wiral-gjengen understreker at de vil fortsette veksten sammen med distributører og partnere internasjonalt. Det innebærer også å lansere planlagte produkter.

– Videre blir det også viktig å begynne å vise seg litt mer frem for de store kamera og filmaktørene der ute og finne potensielle store samarbeid, sier Aabye.

Thorson er trygg på at Wiral nå er i de beste hender.

– Jeg er ikke bekymret for Wiral sin fremtid, og jeg gleder meg til å se hva mine medgründere klarer å få til videre, sier hun.

Wiral har blant annet landet avtaler med de to største detaljistene innen kamerautstyr i USA; Adorama og B&H, i tillegg til store distributør-partnere i Tyskland, UK, Japan, Canada, Skandinavia og Sveits.