Torun Larsen blir Head of Operations i Wiral.

Hun går fra Huddly til Wiral: Skal klargjøre for salg i stort volum

Torun Larsen går fra videokonferanse-startupen Huddly til mer høytsvevende kameraer. Nå skal hun rigge selskapet for høyt volum.

Publisert Sist oppdatert

Torun Larsen har 22 års erfaring fra operasjonelle stillinger med hovedvekt på "supply chain", operations og logistikk, blant annet i Cisco og Tandberg.

Nå har hun hoppet av jobben som Business Operations Manager i Huddly, for å bli Head of Operations i Wiral.

Startupen har utviklet et kabelkamera og har de siste årene solgt til over 80 land.

– Min person og kompetanse passer bra med et selskap i vekst, sier hun.

Wiral solgte i fjor over 8000 kameraer, og i 2018 firedoblet de inntektene.

I høst var de også et av de første selskapene på NOTC-listen Family & Friends, Oslo Børs sin "børs light".

– Hvorfor gikk du til Wiral?

– Motivasjon min er at jeg tror på produktet og ikke minst menneskene bak Wiral. Det er en fantastisk god energi og menneskene her gjør en super jobb, sier hun.

– Tydelig kultur

Larsen mener Wiral er allerede en sterk merkevare, og at det er veldig mye som ligger til rette for at de skal fortsette å vokse.

– Blant annet en tydelig kultur og tydelige mål fra management-teamet. Her kan det fort bli uoversiktlig i et selskap i sterk vekst, men dette er allerede klart hos Wiral, sier hun.

Hun tar særlig med seg erfaring med prosesser og systemer for det operasjonelle i Huddly - videre til Wiral.

Wiral har gjort sitt beste med å sette opp systemer, men det er klart at når du aldri har gjort dette før, så har det forbedringspotensiale. Dermed kan min hjelp bidra til å klargjøre for salg i stort volum, forteller Larsen.

– Trenger litt ekspertise

– Hva konkret skal du gjøre i den nye jobben?

– Målet er å få alle hjulene i organisasjonen til å gå smertefritt. Med det menes ingen flaskehalser og ingen store hull i kjeden. Eksempelvis skal jeg tilrettelegge for at rette vare får rett dokumentasjon gjennom hele kjeden.

– Hvis det var noe du måtte lære bort, hva ville det vært?

– Ikke bli egoister. Det er fort gjort å kun tenke på sin egen avdeling eller sitt eget fagfelt. Nøkkelen er å kommunisere godt samt og samarbeide om å oppnå resultater sammen, sier hun og legger til:

Være ydmyk. Ingen sjalusi. Sjalusi er "gammeldags".

Daglig leder i Wiral, Andrea Holvik Thorson, mener Larsen er en kjempematch.

– Dette er en kjempematch for Wiral hvor vi etter beste evne har satt opp et operasjonelt system på bakgrunn av salg i 80 land. Det trenger litt ekspertise til for å få dette til å gå smertefritt, sier hun.