Wheel.me har funnet opp hjulet på nytt. Oppfinnelsen kan kobles på med meste, og gjøre stasjonære objekter om til roboter.
Wheel.me har funnet opp hjulet på nytt. Oppfinnelsen kan kobles på med meste, og gjøre stasjonære objekter om til roboter.

Wheel.me hentet 75 millioner kroner

Fyller kassa igjen - kun et drøyt halvår etter forrige emisjon.

Publisert

Det norske oppstartsselskapet Wheel.me har utviklet verdens første autonome hjul, en løsningen som skal gjøre så å si alle objekter om til roboter.

I fjor sommer hentet selskapet 16 millioner kroner fra det japanske venturefondet Nabtesco Technology Ventures og norske Idekapital. Sistnevnte er selskapets største aksjonær.

Nå kaster flere norske investorer seg på, melder DN.

Wheel.me har hentet ytterligere 75 millioner kroner i en transaksjon som priser selskapet til 325 millioner kroner, ifølge avisen.

Blant de nye investorene er rederfamiliene til Thomas Wilhelmsen og Leif Høegh, samt Anne Merete «Menne» Steensland og hennes familie.

Wheel.me har noen av verdens største selskaper på kundelisten, deriblant Procter & Gamble, Porsche, DB Schenker og Webas.

Som Shifter meldte i sommer, planlegger selskapet å bruke en del av pengene på å bygge en egen sammenstillingslinje utenfor Oslo.

– Over tid vil vi ha fullautomatisert produksjon i Norge. Og det er ikke dyrere enn å ha produksjon i andre land, det er bemanning som koster, sa gründer og daglig leder Atle Timenes den gang.

Powered by Labrador CMS