Oppkjøp

Wework-gründeren vil kjøpe tilbake konkursboet

Skandaleomsuste Adam Neumann var med å bygge opp Wework, men måtte gå av før konkursen og fikk med seg 20 milliarder kroner. Nå vil han kjøpe det tilbake.

Adam Neumann hadde store drømmer for Wework, men forlot selskapet i 2019.
Publisert Sist oppdatert

Adam Neumanns reise fra oppstartshelt til utskjelt tidligere toppsjef har fanget manges oppmerksomhet, og blant annet blitt TV-serie. 

På få år skapte Neumann og WeWork, med støtte fra den japanske investeringsgiganten Softbank, et selskap som av flere ble sett på som det mest verdifulle oppstartsselskapet i verden. Ambisjonene om en børsnotering kollapset imidlertid da det ble stilt spørsmål om selskapets styring og verdifastsettelse. 

I høst kom nyheten om at Wework er konkurs. Nå ønsker Neumann å kjøpe boet, skriver DN

Neumanns avgang i sin tid var dramatisk, men han sikret seg en gylden avtale som sikret han nesten 20 milliarder kroner. Softbank, ledet av Masayoshi Son, erkjente senere feilgrep ved å investere over 200 milliarder kroner i WeWork, et selskap som fremstod mer som et teknologiselskap enn det faktisk var – et eiendomsselskap med en trendy vri.

Som et siste forsøk på å redde det som en gang var hans rike, har Neumann alliert seg med finansielle partnere. Nå mener han kreditorene har satt seg på bakbeina fordi det er nettopp han som forsøker å kjøpe opp restene. 

– Vi uttrykker vår misnøye med Weworks manglende vilje til å dele informasjon med vår klient. Dette er en transaksjon som kan gi maksimalt utbytte for alle parter. Denne oppførselen har svekket selskapets mulighet til å vurdere alternativer og mislykkes i å maksimere verdien for alle parter, noe som er målet med enhver konkursprosess, skriver Neumanns advokat Alex Spiro i et brev datert 5. februar, som skal ble lekket på tirsdag skriver DN.

Denne saken er skrevet ved hjelp av ChatGPT, men desket av Shifters journalister. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.