elektrifisering

Wattif henter en halv milliard for å bli europamester i lading

Skal bli størst på lading på parkeringsplass i Europa.

CEO Robert Svendsen og styreleder Bård Mikkelsen
Publisert Sist oppdatert

Bergens-selskapet Wattif EV som bygger infrastruktur for lading av elbiler, har sikret en investering på inntill 525 millioner kroner fra investeringsfondet Marguerite med base i Luxemburg.

Forretningsmodellen er å inngå partnerskap med eierne av parkeringsplasser, der Wattif tar investeringskostnaden og deler profitten med eierne.

Selskapet er i gang med å bygge ut ladeløsninger på et større antall prosjekter i Europa og har avtaler på eksklusiv tilgang til over en million parkeringsplasser i Europa. Dette skal ifølge selskapet selv være den største porteføljen av sitt slag.

Avtalen ble signert 28. desember 2022, ett år etter at selskapet ble stiftet.

Wattif EV har spesialisert seg på destinasjonslading, for å sikre tilgang til elbillading overalt hvor man parkerer. Grunntanken er å gå inn i partnerskap med eiere av parkeringsplasser, for å bidra til en raskere utrulling av lade-infrastruktur.

– Marguerites investering har enorm verdi for for oss. For å nå Europas mål om en fossilfri bilpark, er det essensielt med en effektiv og lett tilgjengelig ladeinfrastruktur. Innen få år vil de fleste biler være elektriske, og det vil skje en eksplosiv vekst i hele Europa. Timingen til Marguerite er perfekt og helt avgjørende for at vi i Wattif kan være en aktiv bidragsyter og akselerator til det grønne skiftet, sier CEO i Wattif EV, Robert Svendsen.

Målet er å øke antall Wattif EV-administrerte destinasjonsladere til 120 000 det neste tiåret.

– Vi har stor tro på Wattif EVs strategi, der de målrettet har siktet seg inn mot destinasjonsladesegmentet. Vi ser frem til å samarbeide med Wattif og akselerere utrullingen av ladeinfrastruktur og samtidig gjøre det mulig for Wattif å ta en ledende posisjon innen destinasjonslading i Europa, sier Michale Dedieu, managing partner hos Marguerite.

Tollefsen og Link

Wattif gjennomførte en runde tidligere i år hvor blant annet eiendomskonge Ivar Tollefsen og Link Capital’s Energy Transition Fond kom inn. I den runden ble selskapet verdsatt til 165 millioner kroner. Verdsettelsen i den siste runden er ikke offentliggjort.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!