Kapitalkrise

Wall Street Journal: 70 prosent av Klarna-verdier borte siden forrige kapitalrunde

Spekulasjonene rundt mulige finansieringsrunder blir stadig mer høylydte.

Sebastian Siemiatkowski i Klarna.
Publisert Sist oppdatert

RETTELSE: Denne saken hadde opprinnelig tittelen «Klarna på desperat pengejakt». Vi har endret tittel for å reflektere tydeligere at det er snakk om ubekreftede spekulasjoner om at Klarna søker kapital.

Ifølge Wall Street Journal søker det som var Europas største startup, Klarna, kapital til en mye lavere verdsettelse enn ved forrige kapitalrunde. Verdsettelsen er halvert bare den siste måneden.

Avisens kilder hevder at selskapet nå verdsettes til 15 milliarder dollar, rundt 150 milliarder kroner. For bare en måned siden da Wall Street Journal sist meldte om Klarnas kapitaljakt, var verdsettelsen 30 milliarder dollar.

I juni 2021 ble Klarna verdsatt til 45,6 milliarder dollar i en runde ledet av Softbanks Vision Fund 2 hvor også Sequoia Capital, Silver Lake og Dragoneer kom inn.

Klarnas utvikling det siste året viser hvor dårlig stemning det er i venture-bransjen for tiden. Mens kapitalstrømmen tørker inn, faller verdsettelsene som dominobrikker.

Onsdag kveld hevet den amerikanske sentralbanken Fed styringsrenten med 75 basispunkter, den raskeste hevingen siden 1994. Mens amerikanske børser først valgte å ta det som et godt tegn på at myndighetene ønsket å få kontroll på den økende inflasjonen, kom kalddusjen dagen etterpå med et fall på Nasdaq-børsen på over 4 prosent.

Krisen som utspilles kan også ses på som en reaksjon på det som i ettertid kan se ut som et ekstremt 2021. Tilbake i 2019 var Klarna verdsatt til 3,5 milliarder dollar.

Etter at saken ble publisert har Klarna vært i kontakt med Shifter og understreket at de ikke kan bekrefte at de er i en finansieringsrunde nå.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*