Elisabeth Haug forlater Vipps til fordel for nettapoteket Farmasiet.

Vipps-topp blir ny sjef i Farmasiet

Elisabeth Haug (43) forlater stillingen som leder for Vipps Mobil, og blir ny sjef for nettapoteket Farmasiet.

Publisert

Det seneste året har Elisabeth Haug frontet den nye mobilsatsingen til Vipps. Haug har vært en del av Vipps-teamet siden oppstarten, og har tidligere hatt flere lederroller i Schibsted og Sparebank 1.

Snart tar hun over jobben som daglig leder i nettapoteket Farmasiet. Haug tiltrer sin nye rolle 1. september i år.

– Det er gjort en betydelig jobb for å styrke Farmasiets posisjon gjennom koronapandemien. Med de spennende og offensive vekstambisjonene selskapet har, gleder jeg meg til å videreutvikle konseptet nettapotek og en sterk digital merkevare sammen med resten av organisasjonen. Selv om det åpenbart er vemodig å forlate Vipps, sier Elisabeth Haug i en pressemelding.

– Elisabeths erfaring med å bygge merkevarer og sterke, inkluderende kulturer er gull verdt for Farmasiet. Vi har stor tro på at Haug kommer til å sette sitt preg på organisasjonen, noe som uten tvil vil komme oss til gode, sier styreleder Petter Sundberg i meldingen.

Gamlesjefen sa opp

Haug erstatter Hans Kristian Furuseth, som har sagt opp sin stilling. Han ledet Farmasiet i to år.

– På den tiden har vi gjort en fullstendig «turnaround» av selskapet, vi har forlatt Komplett-merkevaren, tredoblet omsetningen, ansatt ny ledelse, byttet lager og it-system. Nå anså jeg oppgaven som ferdig, og sa opp, sier Furuseth.

Den nye lederen Haug har vært en del av styret til Farmasiet i flere år.

– Så hun kjenner oss godt. Vi er veldig glade for å ønske henne velkommen som daglig leder til Norges største nettapotek, og å ha henne med på laget når vi fortsetter å utfordre apotekbransjen slik vi kjenner den i dag, sier Sundberg.

Farmasiet er Norges største nettapotek og den største norske utfordreren til de tre internasjonale apotekkonsernene som er i landet i dag. Selskapet opplyser blant annet at nesten 300.000 nordmenn fikk reseptbelagte og reseptfrie produkter levert hjem fra nettapoteket i fjor.