Gudmundur Ebenezer

Ville ta opp kampen med Kry: Lyktes ikke å hente penger

– Investorene trodde ikke vi var hesten som kom til å vinne veddeløpet

Publisert Sist oppdatert

Lifekeys tilbyr video- og telefonkonsultasjon samt onlinekurs med autoriserte psykologer.

Selskapet har fått avtale med blant annet Gjensidige, og gikk i høst i gang med en kampanje for å hjelpe gründere på StartupLab med å takle små og store utfordringer. For et år siden var Lifekeys i markedet for å hente 15 millioner til en Europa-ekspansjon med en verdsettelse på 40 millioner kroner.

Planen var å finne profesjonelle, nordiske investorer. Men det gikk ikke som planlagt.

– Det var interesse og vi fikk en konkret mulighet i Danmark, men vi kom ikke i mål på betingelsene. Det er viktig for oss å anerkjenne at planen ikke lykkes og å lære av det. Markedet vurderte det til at konkurransen var for stor, og investorene trodde ikke vi var hesten som kom til å vinne veddeløpet, forteller gründer og daglig leder Gudmundur Ebenezer til Finansavisen.

Målet var å ha en emisjon i land før nyttår.

– Vi pratet med noen få investorer, men vi valgte altså å droppe emisjonen. Deretter har vi endret på mye. Kanelen er blitt fjernet fra havregrynene, sier han.

Det seneste året har Lifekeys utvidet til over 100 psykologer. Selskapet har åpnet for klienter fra Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Finland, Polen, i tillegg til Norge og Danmark.

Samtidig er veien lang opp til svenske Kry, som i 2018 hentet 53 millioner euro fra investorer til en verdsettelse på over en milliard svenske kroner.