Sommerspalten 2023

Vilde Regine Tellnes: - Det er først når det er storm at man lærer å seile

Shifter publiserer daglig et intervju med en ny gründer eller investor gjennom sommerferien. Dagens gjest er Healthy EATS-gründer Vilde Regine Tellnes. Hun forteller blant annet om Formel 1, avveininger om hvor hardt man skal trykke på gassen i usikre tider og om det å tenke større. 

Healthy EATS gründeren drømmer om å dra på gorilla-trekking i Rwanda.
Healthy EATS gründeren drømmer om å dra på gorilla-trekking i Rwanda.
Publisert Sist oppdatert

Kan du introdusere deg selv og hva du jobber med i to setninger?

– Eventyrer og gründer som er lidenskapelige opptatt av folkehelse, miljø og likestilling. På bakgrunn av dette startet jeg selskapet Healthy EATS, som gjør det enklere for folk å spise sunt og bærekraftig i en travel hverdag, for å bedre folkehelsen og kutte klimagassutslippene i matindustrien.

Hva er din drømmeferie?

– Min drømmeferie er å dra på gorilla trekking i Rwanda. Å se disse dyrene i sitt naturlige habitat er en opplevelse utenom det vanlige hvor det er kun her og nå som eksisterer. I tillegg vil jeg gjerne delta i en meditasjonsretreat i Nepal og gå i fjellene i Bhutan. 

– I sommer blir det derimot Norgesferie og Formel 1 i Silverstone. Jeg er vel ikke den eneste som er bitt av Netflix-trenden, så jeg antar at jeg vil treffe på flere fra startup- miljøet der.

Kan du fortelle om noe du har fått til det siste halvåret som du er stolt av?

– Det må være at Healthy EATS var ett av fem globale selskap som ble utvalgt til Maverick Next, et internasjonalt program for gründere. Vi var det første norske selskapet som ble valgt ut til programmet og det eneste med kvinnelig gründer.De så at det var et globalt marked for løsningen vår i Healthy EATS og ønsker å hjelpe oss med å spre løsningen globalt, både for folkehelsen og for å redusere utslipp i matindustrien globalt. Det betyr enormt og har vært en stor støtte for oss siden vi ble en del av programmet i mars.

Hva er den største utfordringen dere står overfor nå?

– Høye råvarepriser og uvissheten om hvor mye man skal trykke på gassen i usikre tider. Skal man ta dørene som åpner seg nå eller sitte stille i båten til stormen har gitt seg? Det er først når det blir storm at man lærer seg å seile, så vi får gå for det.

Hva er det beste/verste med å være gründer nå?

– Det beste med å være gründer nå er følelsen av å skape noe nytt og bidra til samfunnet. Samtidig kan det være en berg-og-dalbane opplevelse med store opp- og nedturer.

Hvis du skulle sagt noe kritisk om norske gründere eller investorer, hva ville det vært?

– Vi kan gjerne bli flinkere til å tenke større fra tidligere stadier. Der andre ser muligheter, ser vi ofte begrensninger. Kanskje vi skal jobbe mot økt risikovillighet? Det er helt avgjørende å oppmuntre til mer risikotaking og investering i norske gründere for å stimulere til innovasjon og vekst i Norge AS. Hvis vi ikke gjør mer av det, vil naboene våre forbigå oss.

– I møte med Richard Branson og hans støttespillere, som har bygget alt fra romfartøy som gjorde at han slo Elon Musk og Jeff Bezos i romfartskappløpet til å starte en rekke globale selskaper fantes det ingen begrensninger, bare muligheter. 

– Jeg visste ikke dette før min tid på Necker, men Richard har startet over 400 bedrifter i løpet av karrieren sin. Richard leder med instinkt, finner de beste menneskene og har full tillit til dem. Richard vet at livet handler om å ta risiko, følge lidenskapene din og presse deg selv utenfor komfortsonen: "The brave may not live forever – But the cautious do not live at all", sier han.

Les også:  Johan Brand: -Det beste med å være gründer nå er at de beste skilles fra de nest beste

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Powered by Labrador CMS