EDTECH

Vignita har hentet 6,7 millioner kroner til europeisk ekspansjon

Læringsplattformen for fagarbeidere har fått meg seg 11 nye investorer. Pengene skal brukes på vekst i det nordiske markedet og etablering i resten av Europa.

Gründerne av Vignita Mariann Ertresvåg og Øystein Barhaughøgda
Gründerne av Vignita Mariann Ertresvåg og Øystein Barhaughøgda
Publisert

Vignita tilbyr en sosial læringsplattform for fagarbeidere, med mål om å samle alle former for opplæring i én plattform. Selskapet kobler bedrifter med eksperter og teknologi, slik at de effektivt kan samarbeide om opplæring av fagfolk.

Det brukes til nyansatte, internopplæring, compliance, videreutdanning, sertifisering og omskolering, forteller gründerne Øystein Barhaughøgda og Mariann Ertresvåg.

Vignita ble startet i 2017 og en pilotmodell har vært tilgjengelig siden 2018. Plattformen benyttes i dag av cirka 1400 norske bedrifter med til sammen 11,000 ansatte.

Hittil har 20 kursleverandører av ulik størrelse innenfor bygg- og anleggssektoren fått delta i Vignitas pilotprogram, forteller gründerne i en pressemelding.

– Vi har kjørt en grundig pilot sammen med et bredt utvalg kunder og tilbakemeldingene er utelukkende positive. Vi kan nå tilby et verktøy og løsninger som treffer behovene i markedet, sier daglig leder Barhaughøgda.

Nå har selskapet hentet 6,7 millioner kroner i en emisjon. 11 nye investorer har kommet inn på eiersiden.

– Vi ser stort potensiale i læringsplattformen til Vignita, sammen med gründerne, ansatte og co-investorer skal vi bygge et verdensledende selskap innen kort tid, sier Inger Egeland-Helgøy, managing partner i Link Venture Capital, som ledet an i finansieringsrunden.

Blant de øvrige investorene er North Venture, Penny Venture og Adler Konsult.

– Vi er utrolig stolt og glad for å ha fått med oss så sterke eiere i Vignita. Utover kapital bidrar denne gruppen også med uvurderlig kompetanse, erfaring og nettverk, sier Mariann Ertresvåg.

Målsetting til Vignita for 2022 er sterk vekst i det nordiske markedet, samt etablering og ekspansjon til resten av Europa. Deretter skal Vignita gjøre kunnskap og opplæring tilgjengelig for folk i alle verdensdeler.

Powered by Labrador CMS