ny startup

Video-gründeren gjør comeback med ny startup

– Denne gangen bestemte jeg meg for å bli sittende - helt til det gjorde litt vondt, sier Marianne Bratt Ricketts, startup-klar etter salget av Vibbio.  

Marianne Bratt Ricketts ble våren 2022 produktdirektør i amerikanske On24. Nå satser hun på noe eget igjen.
Publisert Sist oppdatert

Marianne Bratt Ricketts solgte for to år siden videoteknologi-startupen Vibbio til amerikanske On24, et børsnotert selskap med rundt 800 ansatte. Gründeren ble med videre som produktdirektør, men i fjor høst bestemte hun seg for å forlate storselskapet.

– Det var jo aldri min drøm å sitte i et svært teknologiselskap i Silicon Valley og skru på ting. Samtidig ble overføringen bedre enn jeg hadde forventet. Vibbio lever videre.

Nå gjør hun nok et comeback som gründer, gjennom nyetablerte Scalio.

– Det er dette som gir meg energi. Nå sitter jeg i møter på Startuplab igjen, og jeg får jo sommerfugler i magen bare jeg går inn der, sier Ricketts.

–  Noe jeg har savnet gjennom flere av de selskapene jeg har bygget opp

Bak Scalio står også ledercoachen Hilde Lise Nordahl. Hun har de siste årene bygget opp selskapet Business Leadership, som skaper mentorprogrammer og matching mellom toppledere i ulike sektorer. Sammen skal de bistå oppstartsselskaper der skoen trykker i øyeblikket, det være seg små og store oppgaver knyttet til drift, vekst og finansiering.

– Det er noe jeg har savnet gjennom flere av de selskapene jeg har bygget opp; å føle at det finnes partnere der ute som faktisk kan hjelpe meg med de problemene jeg står nakkedypt nede i. For det finnes virkelig ikke en one size fits all-modell, sier Ricketts.

– De fleste som har vært gründere vet jo at det kan være beintøft og utrolig ensomt. Du skal gjerne bli ekspert på ting du aldri visste at du måtte kunne. Altfor mange gode ideer visner hen, og det skyldes ofte at gründeren går tom for krefter og kompetanse. Samtidig finnes det utrolig mye kunnskap der ute, som kan hjelpe gründerne over søledammene.

– Nå virker det å være en helt annen optimisme

Ricketts har selv hentet et antall millionbeløp til egne prosjekter og skal nå øse av erfaring og ikke minst; nettverk.

– Vi har brukt mye tid på å se hvordan den dårlige trenden for kapital-innhenting i 2023 spilte seg ut, men nå virker det å være en helt annen optimisme i miljøet.

Scalio deler risikoen med selskapene og tar ifølge Ricketts ikke betalt før målet er nådd.

– Ofte er gründerne gått tom for inspirasjon når vi kommer i gang, og da er det ikke noe poeng å dra dette ut i tid. Vi legger derfor opp til skikkelig raske og effektive prosesser.

Selskapet hjelper i dag et oppstartsselskap med å hente kapital, og typisk trenger startups hjelp til å hente en seed eller serie A-runde, forteller Ricketts.

– Det er litt klassisk, for det er da dødens dal smeller som verst. Gründeren begynner å bli ganske sliten etter å ha stått i dette i to, tre år allerede, og nå brenner det virkelig på dass. Da kan vi koble oss på og legge en strategi for hvordan de kan skape nødvendig endring.

– Vi får opp pulsen og tar de første møtene

Scalio kan utvikle en ferdig pitch på vegne av kunden og deretter spille opp til dans i investormiljøet.

– Vi får opp pulsen og tar de første møtene, og så kommer det an på gründerne selv, om de ønsker at vi bistår i de videre møtene også.

– Er du «hjemme» igjen nå?

– Ja, det er dette som er gøy. Nå er batteriene mine fulladet.

– Sunt med en pause?

– Ja, dette er første gang jeg har gitt meg selv rom til å nulle helt ut. Jeg har ikke hatt behov for å løpe i hundre, og jeg har blitt mye flinkere til å kjenne ordentlig etter. Jeg er fryktelig flink til å rushe inn i nye ting, fordi det skal så lite til før jeg blir gira, men denne gangen bestemte jeg meg til å bli sittende - helt til det gjorde litt vondt.

– Hvordan klarte du det?

– Jeg har strikket masse! Syv gensere. Jeg har også forsøkt å ikke være så hyper-digital, for hjernen blir så sliten av det, men nå er jeg klar. 

– Og ambisjonen?

– Med Scalio ønsker vi å sette tydelig avtrykk i startup-og innovasjonsmiljøet i Norge, og bygge ut et mye mer spisskompetent og tilpasset servicetilbud som gründere og ledere komfortabelt kan benytte seg av i viktige og vanskelige faser. Håpet er at flere knytter seg til og at vi sammen kan løfte langt flere selskaper frem til stor suksess.