inkubator

Utvider tilbud om mental helse-hjelp til gründerbedrifter og tester nytt tiltak

6AM er fornøyd med tilbakmeldingene så langt. 

Marcus Nickelsen og Thor Richard Isaksen i 6AM
Marcus Nickelsen og Thor Richard Isaksen i 6AM
Publisert

I fjor høst tok inkubatoren 6AM i Trondheim grep og lanserte et forebyggende mental helse-tilbud til gründere og nøkkelansatte i medlems-startupene som fikk en kombinasjon av gratis og kraftig subsidierte timer med psykolog, via startupen Mepo. 

Et halvt år senere utvides tilbudet. 

– Vi fortsetter samarbeidet med Mepo etter gode resultater fra sist kull, og vi utvider også tilbudet til våre portefølje-bedrifter i Gnist Capital, sier Marcus Nickelsen i 6AM.

Han er fornøyd med de positive tilbakemeldingene de har fått på programmet så langt. 

– Vi har satt det opp slik at vi ser ikke hvem eller hvilke av selskapene som bruker det, og det er en viktig del, tilbudet skal være anonymt og trygt, sier han. 

6AM får kun en oppdatering fra Mepo på totalt antall timer. I forrige kull ble det gjennomført 17 timer. 

– Det er en god start, og vi håper at det øker til neste gang. Det er sannsynligvis 17 timer som ikke hadde blitt gjennomført uten tilbudet, så vi er happy med starten.

Tester app for måling av hvordan folk har det på jobben

Weme, som har utviklet en løsninger for å følge med på utviklingen i arbeidsmiljøet, jobber også sammen med 6AM for tiden, men er ikke en medlemsbedrift i inkubatoren. 

– Vi tester et nytt tilbud der en tidligere deltager i inkubatoren, Wepost, får teste WeMe sin plattform, sier Weme-gründer Jan Strøm. 

Verktøyet skal gjøre det enkelt for Wepost å jobbe «proaktivt med relasjon og kommunikasjon» i teamet. 

– Målet er å styrke egen gjennomføringsevne og måloppnåelse, med helsa i behold, sier Strøm og viser til ord som relasjon og kommunikasjon som nøkkelen. 

– Med prosessen vår, støttet av teknologi, hjelper vi team realisere både strategiske og operative muligheter, sier han.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Powered by Labrador CMS