inkubator

Trondheims-inkubator 6 AM med nytt tilbud til ferskt kull: – Én utbrent gründer er én for mye

Her er de fem startupene som drar nytte av nyvinningen.

Marcus Nickelsen og Thor Richard Isaksen i 6AM
Publisert

– Jeg har selv vært utbrent som gründer, og noen av gründerne vi har jobbet med har opplevd noe liknende. Det er ingen som fortjener dette; én utbrent grunder er én for mye, sier Marcus Nickelsen i inkubatoren 6 AM i Trondheim.

Nå lanserer inkubatoren tiltak for startupene og gründerne for å forhindre at flere blir utbrent mens de bygger selskaper hos dem.

Nickelsen peker på at mental helse ofte blir oversett i økosystemet. 

– Selv om det snakkes om work-life balance, avkobling, ferier, meditering, og slike ting, så er det å være gründer en risikosport.

Han ramser opp en lang liste med typiske gründerutfordringer: Konstant usikkerhet, kamp mot likviditeten og utfordrende markedstider. 

– Derfor lanserer vi - som første akselerator i Norge (etter vår kunnskap) - et forebyggende mentalt helse-tilbud til våre gründere der gründer og nøkkelansatte får en kombinasjon av gratis og kraftig subsidierte timer med psykolog, via startupen

Mepo. 

Mepo kobler folk til den psykologen som passer hvert individ best. Selskapet leverer også spesialtilpasset programvare til psykologer som ønsker å starte privat. 

Selskapet deltok i 6AMs forrige kull. Fremover skal de gjennomføre workshops og holde informerende innlegg for startupene i i inkubatoren. 

Lanserte grasrotandel for økosystemet

Dette er ikke første gang Trondheims-miljøet rundt 6AM går egne veier. i januar i år lanserte de et nytt fond, Gnist, hvor både Nickelsen og 6AM-veteran Thor Richard Isaksen er forvaltere. 

Dersom Gnist gjør en investering som viser seg å bli svært god med tiden, er tanken at deler av avkastningen skal gå tilbake til de delene av økosystemet i Trondheim som har bidratt til suksessen, litt som grasrotandelen i norsk fotball.

LES OGSÅ Vil belønne coworkingspace som yngler frem suksess-selskapene

Fem nye startups i nytt kull

Det ferske 6AM-kullet, som får nyte godt av nyvinningen, ble nylig presentert under et arrangament i Trondheim. 

  • Auge Technologies: Auge er et SaaS-selskap innen talent-teknologi som hjelper store selskaper, spesielt innen bank- og finanssektoren, med å navigere i det stadig skiftende landskapet av kompetansebehov. Med stordata innen arbeidsmarkedsanalyse og kunstig intelligens, gir Auge ledere innsikt i selskapets nåværende ferdigheter, oppdateringer om de siste talenttrendene, og veiledning om når og hva de bør ansette.
  • Handle: Handle er en B2B innkjøpsløsning for små og store entreprenører, som bidrar til effektive, lønnsomme og miljøvennlige innkjøp. Gjennom å standardisere enkelte prosesser skal de sikre compliance til krav og retningslinjer, og legge til rette for samarbeid på tvers av aktører.
  • Naya: NAYAs mål er å akselerere teknologiutvikling side om side med å skape varig sosial endring. Med fokus på økt livskvalitet, sysselsetter NAYA kvinner fra underprivilegerte områder i Nord-India til å jobbe med manuell dataprosessering. Selskapet tilbyr annoteringstjenester for utvikling av bildegjenkjenning til bruk i datasyn og maskinlæring, samtidig som det gir kvinner en mulighet til å bryte generasjoner med fattigdom.
  • Tendro: Tendro bruker AI og intelligent teknologi for å drive bygg- og anleggsbransjen mot en mer ressurseffektiv arbeidsdag! Tendro løser ut manuelle prosesser knyttet til kontraktsoppfølging og håndtering av endringsmeldinger! 
  • Wepost: Wepost utvikler morgendagens markedsføringsplattform for B2B-selskaper. Målet er å hjelpe selskaper med å fortelle historier som virkelig betyr noe. Første steg er å automatisere og optimalisere innholdsproduksjonen på sosiale medier. Selskapet har flere startups som brukere i dag, bl.a Entrepedia, Aviant og Monil

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.