BANK OG FINANS

Lunar-gründer Ken Villum Klausen.

Utfordrerbanken Lunar henter inn 382 millioner kroner til vekst i Norden

– Det er et ufravikelig krav om inntjening, sier Lunar-gründer Ken Villum Klausen etter en ny runde i kapitalmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Nylig meldte Shifter at tøffere økonomiske tider tvinger den danske utfordrerbanken Lunar til å gjøre store kutt. Blant annet måtte sjefen for den norske virksomheten, Eilin Schjetne, nylig gå.

Nå melder samme bank at de har gjennomført en rettet emisjon på 35 millioner euro, som tilsvarer 382 millioner kroner med dagens kurs.

Målet med kapitalinnsprøytingen er å bli lønnsomt raskere i alle de nordiske markedene, ifølge selskapet.

De fleste av dagens aksjonærer har fulgt opp med mer penger, skriver Lunar i en pressemelding.

– Vi og andre selskaper skal hente penger i et kapitalmarked som er helt annerledes enn tidligere. Det er et ufravikelig krav om inntjening. Det siste året har vi forbedret produktet vårt, fått flere kunder og økt inntjeningen betydelig. Det kommer vi til å fortsette med i 2023 og årene fremover, fordi markedet trenger en seriøs utfordrer i bransjen, sier gründer og daglig leder i Lunar Group, Ken Villum Klausen, i meldingen.

Selskapet har ikke gått ut med prisingen i denne runden, som kommer på et tidspunkt med et utfordret marked og makroøkonomisk usikkerhet.

– Vi er ydmyke for den tilliten våre aksjonærer og kunder viser oss. De vil være med å bygge et nytt finansielt økosystem og levere banktjenester på en ny måte. Den ambisjonen består i en periode med stormfulle finansmarkeder. Det viser igjen hvor sterkt det konseptet vi tilbyr nordiske bankkunder er, sier Klausen.