eiendom

Unite Living nær konkurs hvis de ikke får mer kapital

De har DNB og Bjørn Dæhlie på investorlista, men nå mangler selskapet penger til å fortsette.

Christian Wierød (venstre) og Risul Islam (høyre) i Unite Living.
Publisert Sist oppdatert

Det er E24 som først omtaler krisebrevet som Unite Living har sendt til investorer og kunder. Der skriver styrelderen at de har utforsket ulike muligheter for finansiering, men at det nå er slutt om det ikke kommer inn frisk kapital.

Unite Living drifter digitale løsninger som fakturering og kontraktsinngåelse for utleiere, og har blant andre Selvaag Utleie, Sem & Johnsen og Utleiehjelpen som kunder.

Styreleder Gunnar Knapstad forteller at de jobber med ulike løsninger, og at et oppkjøp også kan være aktuelt. Iføge artikkelen hos E24 trenger selskapet 14 millioner kroner for å fortsette. De eksisterende investorene Pareto Bolig og DNB Ventures tilbød finansiering frem til august 2024, men tilbudet inneholdt betingelser ledelsen i Unite Living ikke var villige til å gå med på, skriver avisen.

Høsten 2021 skrev vi her i Shifter at selskapet skulle bygge en  «internasjonal digital standard for boligutleie». Dette årets seks millioner kroner i årlige abonnementsinntekter, regnet gründerne med å mangedoble innen tre år.

Investorene som vil tape pengene sine, dersom Unite Living ikke klarer seg, er foruten DNB Ventures og Pareto Bolig, blant andre skilegenden Bjørn Dæhlie gjennom sitt investeringsselskap Sisa Invest.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.