KOMPETANSE

Undersøkelse: Dette hindrer it-bedrifter fra å vokse videre

– Det uforløste potensialet for videre vekst er svært stort, sier administrerende direktør Øystein Eriksen Søreide i Abelia om den norske it-sektoren.

Abelia-sjef Øystein Eriksen Søreide mener det er et stort uforløst potensiale i norsk IT.
Publisert Sist oppdatert

Kampen om teknologikompetansen er hyppig tema i Shifters spalter, senest da Neonomics avslørte sin metode for å vokse fra 20 til 80 ansatte.

En ny analyse (ekstern lenke), utviklet av konsulentselskapet Infuture i samarbeid med Abelia, har nå målt den norske IT-næringens utvikling på omsetning, verdiskaping og sysselsetting. Abelia organiserer teknologibedriftene i NHO.

I analysen kommer det frem at næringens drøyt 10.000 bedrifter sysselsetter nær 106.000 mennesker, og antallet vokser over hele landet. Faktisk vokser it-bransjen raskere enn noen annen næring her til lands, hevdes det.

Likevel er det noen klare hindre for å vokse videre, kommer det frem av NHOs medlemsundersøkelse i april. it-bedriftene peker spesielt på manglende tilgang på kompetent arbeidskraft.

LES OGSÅ: Selskapene som lykkes med å ansette utviklere har en ting til felles

Ifølge rapporten fra Infuture står den norske it-sektoren for en årlig verdiskaping på 170 milliarder kroner. Det gir en verdiskaping per ansatt på 1,6 millioner kroner.

– Tallene viser at it-næringen er Norges viktigste vekstnæring, og at sektoren spiller en avgjørende rolle for å skape nye jobber, økt produktivitet og verdiskaping i norsk økonomi, sier Eriksen Søreide i en pressemelding.

– I motsetning til hva mange synes å tro, det er ikke energiproduksjon som er vekstmotoren i norsk økonomi. Nye jobber og ny verdiskapning avhenger av en sterk norsk teknologinæring, sier han.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*