Marie Sunde og Isabelle Ringnes lansert plattformen Equality Check i sommer. Nå får de støtte av Unconventional Venture (UV)

Unconventional Venture lanserer mikrofond: Investerer i disse åtte selskapene

Isabelle Ringnes og Marie Sunde henter penger hos nordisk mangfoldsfond.

Publisert Sist oppdatert

Nylanserte Unconventional Venture (UV) har ifølge nettstedet eu-startups gjort sine første åtte investeringer, via Unconventional Ventures Pre-Fund 1 (UV PF1).

Investeringsselskapets første "mikrofond" rommer 125.000 euro, tilsvarende 1,3 millioner norske kroner. I porteføljen står blant andre Equality Check, det norske selskapet bak plattformen som vil skape god bedriftskultur i næringslivet.

«Vi er utrolig glade for å ha med oss UV på reisen vår. Vi mener at fremtidens teknologi må reflektere en global befolkning og at det å investere mangfoldig og i mangfold er nøkkelen til en bedre og mer inkluderende fremtid», skriver gründerne Isabelle Ringnes og Marie Sunde i en melding til Shifter.

Equality Check står på listen sammen med selskapene Ceretai, Boost, Thyroid, Riteband, Panion, Progress Me og GRIM.

UV er et København-basert fond, etablert av norske Thea Messel, bosatt i Danmark.

Fondet skal ifølge egen beskrivelse favne underrepresenterte gründere, som kvinner, LGBT-personer samt innvandrere og migranter, grupper tradisjonelt får nei fra etablerte investorer.

Tidligere i høst lanserte UV også et norsk "gründerkollektiv", bestående av Christine Spiten, Sigrun Syverud, Merete Nygaard, Åste Einn, Kimberly Larsen, Lisa Nyvoll, Julie Hella Bauge og Karoline Sjødal Olsen.

– I dag er det ikke alltid de beste ideene som får finansiering, og det er ikke bare urettferdig, men også dårlig for bedriften, uttalte Inzpire.me-gründer Marie Mostad den gang.