Ryde-gründerne. Foto: Martin Holte

Trosser kommunens anbudsrunde: Setter ut sparkesykler i Trondheim

Gründerne i Ryde mener kommunen må gå rettens vei hvis de er uenige.

Publisert

Til tross for ikke å ha deltatt i anbudskonkurransen, valgte Ryde å sette å sparkesykler i Trondheim i helgen. Det melder Adressa. Den norske sparkesykkelaktøren begrunner utsettelsen med trygghet i corona-tider.

Har fått inn syv søknader

Frank Grønås, som er avdelingsleder for eierskapsseksjonen i Trondheim kommune, sier til avisen at kommunen ikke var kjent at Ryde skulle sette ut sparkesykler.

– Trondheim kommune er negativ til dette, og vi er uenig i den vurderingen Ryde har gjort, sier Grønås, som også sier de er overrasket.

– Sju andre operatører har levert inn tilbud, blant dem flere store internasjonale operatører. Vi har lagt opp til en konkurranse som skal være ryddig og rettferdig for alle, sier han videre.

Trondheim la tidligere i år frem en anbudskonkurranse på el-sparkesykler i kommunen, med klare punkter som aktørene måtte følge.

Ryde opererte også i fjor i trønder-byen, og havnet i starten i krangel med kommunen, men kom til enighet, og fikk opprettholde sesongen.

Les også: Trondheim sparker ut Ryde-gründerne: Elsparkesyklene må fjernes umiddelbart

Skal operere uten kontrakt

Ryde uttaler til avisen at el-sparkesykler er et tryggere transportmiddel enn for eksempel buss, og pekte på at dette er en spesiell tid.

Kommunen mener på sin side at dette er en udokumentert påstand, og at man skal være forsiktig med å påstå noe som kan gi en falsk trygghet.

Ryde sier til avisen at de har tenkt å operere i byen uten kontrakt med kommunen.

– Ja, det er planen. Hvis kommunen mener at dette ikke er lovlig virksomhet ønsker vi en behandling av det i en domstol, sier daglig leder Espen Rønneberg i Ryde Technology.

Han er kritisk til flere punkter i kontrakten som kommunen har lagt frem, blant annet store konstnader, og kontakt med media.